PLAATSINGSWEDSTRIJD DISTRICT NOORD NEDERLAND

In Heerenveen werd de laatste plaatsingswedstrijd in het district geturnd op zaterdag 20 januari en zondag 21 januari voor plaatsing landelijk.

Op zaterdag mocht Amarins Elfring (Jeugd E) deelnemen. Amarins startte haar wedstrijd sterk op het toestel vloer. Er werd een nette oefening neergezet, goed voor een D-score van 3.4. Op dit toestel behaalde zij een score van 10.900.

De wedstrijd werd vervolgd op het toestel sprong. Hier turnde Amarins naar kunnen.

Het toestel brug blijft een lastig toestel voor Amarins, waar met in turnen niet alle elementen lukte, ging dit beter tijdens de wedstrijd oefening. Helaas moest zij dit toestel wel vroegtijdig verlaten. Amarins behaalde op dit toestel 7.400 punten. Op balk werd de wedstrijd afgesloten. Amarins turnde netjes, maar ook op dit toestel moest zij helaas een val incasseren. Wel sloot ze haar oefening netjes af (9.050). Amarins behaalde een 11e plaats in het eindklassement.

Op zondag kwamen Noa Westerveen (Senior D) en Denise Klijnstra (Junior D) in actie.

Noa mocht haar wedstrijd starten op de balk. Ten opzichte van de vorige wedstrijd heeft Noa hier veel verbetering op laten zien. Helaas moest zij wel genoegen nemen met een val op dit toestel (8.900).

Op vloer toonde Noa haar kunnen aan de jury. Noa straalde op dit toestel goed voor een score van 7.867. Het onderdeel sprong werd naar kunnen gesprongen met een half in half uit (10.200). De wedstrijd werd geƫindigd met een brugoefening, waar zij liet zien wat zij op dit toestel kan (7.100).

Overall een wedstrijd met een verbetering ten opzichte van de vorige wedstrijd. In het eindklassement eindigt Noa op een 15e plaats.

Tijdens de laatste wedstrijd kwam Denise in actie. Denise startte netjes op de balk met hier en daar wat wiebels, maar wist tijdens haar oefening op dit toestel te blijven staan (9.733). Op vloer turnde Denise een knappe oefening, waarin zij doelen wist te behalen (11.000). Het derde toestel was de sprong. Denise sprong hier naar kunnen, goed voor een score van 10.500. Het laatste toestel was de brug. Op dit moment nog niet helemaal Denise haar ding wat ook aan de oefening te zien was. Zij moest vroegtijdig dit toestel verlaten. In het eindklassement behaalde Denise een 24e plaats.

Volgend weekend komen deze turnsters in actie tijdens de plaatsingswedstrijd van Friesland in Makkum.