TWEEDE PLAATSINGSWEDSTRIJD DISTRICT

In Vries was het dit 16/17 december opnieuw de beurt aan Amarins Elfring, Denise Klijnstra en Noa Westerveen om hun kunnen te tonen tijdens de tweede districtswedstrijd.

Op zaterdagochtend mocht Amarins in actie komen in categorie Jeugd E. Zij mocht haar eerste oefening turnen op de vloer. Op dit toestel turnde Amarins naar kunnen. De oefening werd dan ook beloond met een mooie score van 10.800. Ook op sprong liet zij twee goede sprongen zien, goed voor eveneens een score van 10.800. Helaas is de oefening op brug soms nog een uitdaging voor Amarins. Ze moest dan ook een val incasseren op dit toestel (score: 7.300)

Op het laatste toestel balk startte Amarins met een stabiele gymnastische serie. Helaas moest Amarins toch de balk vroegtijdig verlaten, door een val bij de radslag (score: 9.300). In het eindklassement eindigde Amarins als 11e.

Op zondag was het de beurt aan Denise en Noa. Denise nam deel in categorie Junior D en Noa in categorie Senior D. Voor Noa is deze categorie een extra uitdaging. Na een onverwachte, verplichte promotie vorig jaar komt ze nu een divisie hoger uit dan in eerdere seizoenen.

Noa begon haar wedstrijd sterk op het toestel sprong. Wat haar een mooie 11.250 aan score opleverde. Ze vervolgde haar wedstrijd op de toestellen brug en balk welke beide helaas nog niet naar wens verliepen. Noa sloot haar wedstrijd stralend af op het onderdeel vloer. Al met al resulteerde dit in een 6e plek.

In dezelfde baan, maar andere categorie, mocht Denise haar beste turnen aan de jury tonen. Haar eerste toestel was balk. Ze liet een verzorgde oefening zien, maar Denise moest er hard voor werken om er op te blijven staan. Dit is gelukt (score: 9.100). Door naar vloer waar Denise netjes en zonder grote fouten heeft geturnd. Bij sprong liet ze een keurige half in-half uit zien welke werd beloond met een 11.800. Denise eindigde haar wedstrijd op brug, waar ze voor nu naar kunnen heeft geturnd. In het eindklassement is Denise als 15e geƫindigd

In het weekend van 21 en 22 januari mogen deze drie turnsters nogmaals een district wedstrijd turnen, ditmaal in Heerenveen.