EERSTE PLAATSINGSWEDSTRIJD WEDSTRIJDGROEP 4

In Drachten stond dit weekend de eerste plaatsingswedstrijd voor de turnsters uit wedstrijdgroep 4 gepland. Hierbij kwamen er zowel op zaterdag als zondag turnsters van Arena in actie.

Esther Elferink, Feline de Lange en Lynn Schokker mochten zaterdag het spits afbijten in de categorie Jeugd H. Ze starten alle drie naar kunnen en zonder grote fouten op het toestel balk. Op vloer mochten ze voor het eerst een oefening op muziek laten zien, wat de nodige spanning met zich meebracht. Ze vervolgden hun wedstrijd prima op het toestel sprong en brug. In het eindklassement zijn Lynn, Esther en Feline respectievelijk 19e, 12e en 9e geworden.

In de tweede wedstrijdronde was het aan Cynthia van Drogen (Junior H) om haar beste turnen aan de jury te tonen. Ze startte sterk op het toestel brug. Op balk turnde Cynthia naar kunnen. Ze vervolgde haar wedstrijd op vloer, waar ze een stralende oefening op muziek liet zien. Cynthia eindigde haar wedstrijd met twee nette sprongen. Overall is Cynthia op de 10e plaats geëindigd.

In ronde 3 kwamen Amy vd Zee, Joy Prins, Araminte vd Sande en Britt vd Veen in actie. Amy, Joy en Araminte namen deel in de leeftijdcategorie Junior F. De wedstrijd werd gestart op sprong. Waar Joy en Araminte stabiel startte, had Amy wat pech. Op brug werd naar kunnen en netjes geturnd. Joy moest op dit toestel helaas een val incasseren. Het toestel balk was het derde toestel. Joy liet hier voor het eerst een radslag op zien, waarbij zij gelijk stil stond. Araminte en Amy moesten dit toestel vroegtijdig verlaten. Ondanks dat werd er wel netjes geturnd door beide turnsters. De wedstrijd werd afgesloten op het toestel vloer. Zowel Joy (2e) als Araminte (3e) weten hier een plaats voor de toestelfinale te behalen in juni. In het eindklassement werd Araminte 10e, Joy 13e en Amy 16e.

Britt vd Veen nam deel in de categorie Junior G. Britt begon haar wedstrijd met twee prima overslagen op sprong. Door naar de brug waar ze boven zichzelf uitsteeg wat resulteerde in een derde plek op dit toestel. Op balk en vloer sloot Britt haar wedstrijd keurig af. In het eindklassement behaalde Britt de 8e plaats.

In de laatste wedstrijdronde van de zaterdag mochten Jorin Barendsma en Jaylinn Dekker op de wedstrijdvloer verschijnen. Zij komen uit in de categorie Jeugd F.

Zowel Jorin al Jaylinn begonnen stralend op vloer. Daarna lieten zij beide een verzorgde half in – half uit en overslag zien op het toestel sprong. Ook op brug werden er verzorgde oefeningen geturnd. De wedstrijd werd afgesloten op het toestel balk. Jaylinn turnde hier een stabiele oefening en liet voor het eerst een radslag zien. Jorin was strak, maar moest helaas een val incasseren. In het eindklassement werd Jorin knap 5e. Jaylinn mocht voor haar kunnen een bronzen medaille in ontvangst nemen voor een knappe derde plek.

Op zondag kwamen Meije Wolda en Myrthe de Vries als eerste in actie in het niveau jeugd H. Zij startten de wedstrijd netjes op brug, waarbij goede oefeningen werden geturnd. Het tweede toestel, balk, verliep voor Myrthe zonder grote wiebels. Meije moest helaas één val incasseren. Op het derde toestel vloer straalden beide turnsters. Ze sloten de wedstrijd af met prima sprongen.

In het eindklassement is Meije 18e geworden en Myrthe 13e.

In de tweede wedstrijdronde was het de beurt aan Kaylee van Vilsteren en Faya de Vries (Jeugd G). Ze begonnen hun wedstrijd op het zenuwen toestel balk. Helaas moesten beide turnsters de balk één keer vroegtijdig verlaten. Knop om en door naar vloer. Hier lieten ze verzorgde oefeningen zien. Op sprong werd naar kunnen geturnd. Kaylee en Faya sloten hun wedstrijd erg goed af op het toestel brug. Overall heeft Kaylee zich naar de 16e plek geturnd. Faya werd heel netjes 4e.

In de laatste ronde van dit weekend werd er geturnd door Jildou de Vries, Charlotte Smidt en Marleen Bouw.

Jildou en Charlotte (Jeugd F) mochten hun wedstrijd beginnen op balk. Charlotte turnde hier een mooie oefening, maar moest de balk helaas eenmalig vroegtijdig verlaten. Jildou bleef er knap op staan met de radslag. Op vloer turnden beide turnsters naar kunnen, met als uitblinker de salto van Jildou. Bij het toestel sprong liet Charlotte voor het eerst een knappe half in-heel uit zien. Jildou turnde een stabiele overslag. Beide turnsters sloten hun wedstrijd strak af met een keurige brugoefening. Jildou eindigde in het eindklassement als 8e en Charlotte werd 5e.

In de andere baan kwam Marleen Bouw (Senior F) in actie. Ze startte haar wedstrijd met een stabiele brugoefening. Op de balk stond ze als een huis, ook met de radslag. Marleen zat in een goede flow en liet een stralende vloeroefening zien. Ze sloot haar wedstrijd netjes af op sprong. Tijdens de prijsuitreiking werd deze nette wedstrijd beloond met een zilveren medaille voor de 2e plaats.

Volgend weekend zijn de turnsters wedstrijdgroep 5 aan de beurt en komen dan in actie in Makkum.