EERSTE PLAATSINGSWEDSTRIJD WEDSTRIJDGROEP 5

Dit weekend mochten turnsters van KGV Arena afreizen naar Makkum. Namens Arena namen er 14 turnsters deel aan deze wedstrijd.

Op zaterdag mochten Eline Verbeek en Chylène van Trappe het wedstrijdweekend beginnen. Beide turnsters komen uit in categorie Junior E.

Het toestel vloer was het eerste toestel waar zij hun kunnen aan de jury mochten tonen. Chylène turnde een stabiele oefening op dit toestel. Eline liet zien dat zij een echte vloerturnster is en zorgde voor een verzorgde oefening. Eline wist op dit toestel een plek voor de toestelfinale in juni te behalen. In de tweede ronde werden er sprongen naar kunnen gesprongen over de Pegasus.

De wedstrijd werd vervolgd op het toestel brug. Eline moest hier helaas het toestel vroegtijdig verlaten, waar Chylène een voorzichtige oefening liet zien. De laatste oefeningen werd op de 10cm brede balk laten zien. Eline turnde erg verzorgd en netjes, maar moest helaas wel twee vallen incasseren. Chylène was stabiel, goed voor een 4e plaats op dit toestel. Zij heeft zich daarmee ook geplaatst voor de toestelfinale in juni op dit toestel. In het eindklassement werd Eline 8ste en Chylène 5e.

In de laatste wedstrijdronde op zaterdag kwam Noa Westerveen (Senior D) in actie. Noa startte haar wedstrijd op balk. Hier begon ze zelfverzekerd aan haar oefening, maar moest helaas twee vallen incasseren. Door naar het toestel vloer. Waar Noa haar oefening voor het eerst dit wedstrijdseizoen geheel naar kunnen heeft geturnd. Nu de oefening uitbouwen. Bij het onderdeel sprong liet Noa twee verzorgde sprongen zien. Ze sloot haar wedstrijd af op brug. Hier deed Noa voor het eerst en halve draai kip en met succes. Noa eindigde in het eindklassement op de 8e plaats.

Op zondag mochten, in alle vroegte, Isa Postma, Esmee vd Schief, Saar Wieringa en Anouk vd Walle hun beste turnen aan de jury tonen. Het team uitkomend in middenbouw niveau 4, begon naar kunnen op het toestel sprong. Ze vervolgden hun wedstrijd op de brug waar ze stuk voor stuk een goede oefening turnden. Door naar het toestel balk. Hier kwamen helaas de zenuwen wat om de hoek kijken, waardoor het team een aantal vallen moest incasseren. Kop op en nog even stralen op vloer en dit deden ze. Tijdens de prijsuitreiking kreeg het team dan ook een zilveren medaille omgehangen voor de tweede plaats.

In de tweede wedstrijdronde van deze dag kwam Denise Klijnstra (Junior D) in actie. Denise begon op het onderdeel brug. Elke wedstrijd gaat deze oefening een stukje beter. Door naar de balk waar Denise zelfverzekerd startte aan haar oefening helaas moest ze de balk eenmaal vroegtijdig verlaten. Ook op het volgende toestel vloer moest Denise helaas een val incasseren. Ze sloot haar wedstrijd goed af met twee nette sprongen over de pegasus. In het eindklassement is Denise op de 11e plaats geëindigd.

In de derde en laatste wedstrijd van het weekend, kwamen in beide banen turnsters van Arena in actie. Het middenbouw niveau 5 team deed mee in baan A. Dit team bestaat uit Myrthe Gerards, Eline vd Klijn, Ilse Haanstra, Lieke Hof, Doutzen Blommestijn en Ximena Hendrik. Het team startte hun wedstrijd op het zenuwtoestel balk. Ondanks dat werden er verzorgde oefening getoond. Een aantal turnsters moesten de balk vroegtijdig verlaten. Op de vloer lieten een aantal turnsters voor het eerst een oefening op muziek zien. De andere turnsters hadden vorige seizoen hiermee de primeur. Het team liet verzorgde oefeningen zien. Op sprong werden er nieuwe doelen behaald. De laatste oefeningen werden geturnd op de brug. Deze oefeningen werden stuk voor stuk zorgvuldig geturnd. Hierdoor heeft het middenbouw 5 team de wedstrijd goed afgesloten. In het eindklassement behaalde dit team een 8ste plaats.

In baan B mocht Amarins Elfring (Jeugd E) turnen. Ze trapte haar wedstrijd af met een verzorgde vloeroefening op muziek, waar zij een 2e score noteerde. Op sprong liet Amarins twee sprongen naar kunnen zien. Met brug heeft Amarins dit seizoen nog niet zo’n goede band. Vandaag lukten de elementen die zij lastig vindt, maar moest wel een val incasseren. Amarins sloot dit wedstrijdweekend af met een strakke balkoefening. Amarins kan tevreden terugkijken. Zij weet zich voor zowel de sprong, balk als vloer te plaatsen voor de toestelfinale in juni. Overall eindigt Amarins op een 6e plaats.

In maart wordt de tweede plaatsingswedstrijd in Heerenveen geturnd. Al deze turnsters zullen dan opnieuw in actie komen.