EERSTE PLAATSINGSWEDSTRIJD MIDDENBOUW SUPPLEMENT 7

Op zaterdag 10 februari stond de eerste plaatsingswedstrijd van de turnsters in middenbouw niveau 7 op het programma. Arena kwam met drie teams in actie.

Arena 1 baan A bestond uit Maya Faber, Lizz Schoemaker, Maéla Wassenaar, Elza Mollinga en Roosmarijn van de Pol. Zij begonnen hun wedstrijd op sprong met stabiele sprongen, waarbij Lizz een mooie hoge arabier liet zien. Ze zetten hun wedstrijd voort op het toestel brug, waarbij Maya liet zien dat dit haar favoriete toestel is. Het toestel balk zorgde voor de nodige spanning en er moesten enkele vallen geïncasseerd worden. Het lukte Lizz, Elza en Roosmarijn om de oefening zonder vallen te voltooien. Het team sloot hun wedstrijd stabiel af op het toestel vloer, waar Maéla een nette arabier liet zien.

Tegelijkertijd kwam in de andere baan ook het combiteam Arena-Togido in actie. Namens Arena turnden Elinn Jongman, Noor Mai, Nynke van der Veen in actie, samen met de turnsters Elvi en Yorinde van Togido. Ook zij begonnen hun wedstrijd op het toestel sprong, waarbij mooie handstandplatten en arabieren werden geturnd.

Het tweede toestel, brug, verliep stabiel. Noor liet een mooie buikdraai zien, die nog maar sinds kort lukt!

Dit team liet zien dat de balk voor de nodige spanning zorgde, maar ook werd er door Elinn een mooie klemrol geturnd.

Zij sloten hun wedstrijd af op het toestel vloer waarbij Nynke een mooie radslag-arabier liet zien.

In de tweede ronde kwam het derde team van Arena in actie. Doutzen van Burg, Leila van den Hazel, Hidaya Mai en Maartje Wanders begonnen hun wedstrijd op het toestel brug, waarbij vooral Leila hele hoge zwaaien lieten zien.

Het tweede toestel balk was spannend, maar Doutzen liet zien een mooie klemrol te beheersen. De turnsters vervolgden hun wedstrijd op het toestel vloer, waarbij Hidaya een mooie wijde loopsprong liet zien.

Tot slot kwam dit team in actie op het toestel sprong, waarbij Maartje liet zien, ondanks een val, twee mooie handstandplatten te beheersen!

In het eindklassement werd het spannend, want de turnsters stonden er in het tussenklassement goed voor.

Het team van Doutzen, Leila, Hidaya en Maartje is in baan B op een nette zesde plek geëindigd, waarbij het combi-team van Elinn, Noor, Nynke, Elvi en Yorinde een medaille in ontvangst mocht nemen voor een tweede plek!

In baan A mochten de turnsters Maya, Lizz, Maéla, Elza en Roosmarijn naar voren komen voor een mooie bronzen medaille voor hun derde plaats!

Op 9 maart mogen deze turnsters opnieuw in actie komen tijdens de tweede plaatsingswedstrijd.