FRIESKAMPIOENSCHAP INDIVIDUEEL NIVEAUS 7/5/4/H/G/F

In Noordwolde werd zaterdag 21 april het eerste Fries Kampioenschap van dit seizoen geturnd. Namens Arena mochten er 12 turnsters in actie komen.

Ximena Hendrik (middenbouw niveau 7) en Amarins Elfring (Jeugd F) mochten als eerste deze dag op de wedstrijdvloer verschijnen. Beide turnsters startten sterk op het toestel vloer. Het volgende toestel sprong deden ze naar kunnen. Op brug liet Ximena haar beste oefening van het seizoen zien. Amarins haar oefening lukte helaas niet zoals gepland. Beide sloten hun wedstrijd keurig af op het toestel balk. Ximena eindigde in haar categorie op de 17e plaats. Amarins werd keurig 6e.

In de tweede wedstrijd kwam Marleen Bouw (Senior F) in actie. Ze begon haar wedstrijd netjes op het toestel balk, maar aan het einde van de oefening moest ze helaas een val incasseren. Kop op en door naar vloer. Hier liet Marleen een hele goede oefening zien. Ze maakte haar wedstrijd vervolgens naar kunnen af op sprong en brug. In het eindklassement eindigde Marleen op de 6e plek.

In de derde wedstrijd mochten in beide banen turnsters van Arena hun beste turnen tonen. Esmee Plat en Fenna Hofstra (Jeugd H) startten met allebei een stabiele sprong. Esmee en Fenna konden beiden goed mee komen in dit niveau. Ze begonnen beiden sterk op sprong en brug. Het derde toestel balk verliep ook zonder grote wiebels en de turnsters sloten hun wedstrijd goed af op het toestel vloer. In het eindklassement eindigde Esmee op een nette 4e plaats en Fenna mocht op het podium een zilveren medaille in ontvangst nemen.

In de andere baan turnden Saar Wieringa, Faya de Vries en Isa Postma (middenbouw niveau 5).

Alle drie de turnsters startten hun wedstrijd met 2 mooie sprongen. Op brug lieten zij stabiele oefeningen zien. Op balk moest Faya helaas een val incasseren. De wedstrijd werd door hen allen afgesloten met een stralende oefening op vloer. In het eindklassement werd Faya 12e, Isa 17e en Saar 18e.

In de vierde en tevens laatste wedstrijdronde kwamen er nog 4 turnsters in actie namens Arena. Anouk van der Walle (middenbouw niveau 4) liet verzorgde oefeningen zien, waarbij ze op het toestel balk een hoge score heeft gekregen van 13.350. Deze score was dan ook goed voor een 3e plaats in haar categorie. Met veel nieuwe plussen in de moeilijkheid kan Anouk tevreden terugkijken op haar FK. Anouk eindigde overall op een 6e plaats.

In de andere baan turnden Jaylinn Dekker, Jorin Barendsma (beide Jeugd G) en Cynthia van Drogen (Junior H).

Cynthia begon goed op het toestel vloer, waarbij ze laat zien weer gegroeid te zijn in haar turnen. Het tweede toestel, sprong, is niet haar favoriet en helaas ging het niet helemaal zoals gewenst. Op het derde toestel brug liet ze een goede oefening zien. Cynthia sloot de wedstrijd af op het toestel balk, waarbij ze helaas één keer het toestel moest verlaten. Cynthia eindigde in het eindklassement op een 11e plek.

Voor Jaylinn en Jorin begon de wedstrijd op het toestel sprong met stabiele sprongen. Op brug werd er door Jaylinn eveneens een stabiele oefening geturnd. Jorin had helaas wat pech en moest op dit toestel een val incasseren. De balkoefening voor Jaylinn was goed voor een tweede score. Helaas moest Jorin ook dit toestel één keer vroegtijdig verlaten. De wedstrijd werd door beide turnsters afgesloten met stabiele vloeroefeningen. Jorin werd uiteindelijk 12e en Jaylinn 7e.

We kunnen terugkijken op een mooi FK individueel!