Eerste plaatsingswedstrijd Niveau 7

Op zaterdag 11 februari kwamen de turnsters uit middenbouw niveau 7 in actie in Nieuwehorne voor hun eerste plaatsingswedstrijd. Een spannende dag, want voor veel turnsters was dit hun eerste echte turnwedstrijd.

In ronde 2 turnden Ximena Hendrik, Meije Wolda, Feline de Lange, Lizz Schoemaker en Maya Faber in het team Arena 1. Helaas was Ella Beets ziek en kon zij niet meedoen. De turnsters begonnen op balk, waarvoor ze allemaal erg zenuwachtig waren. Helaas verliep voor iedereen de oefening niet helemaal zoals gehoopt, maar maakte iedereen de oefening wel goed af. Vervolgens werd er geturnd op vloer, waar iedereen mooie oefeningen liet zien. Het derde toestel was sprong: op dit toestel hebben de turnsters nieuwe sprongen geleerd en er werd goed gesprongen!

Arena 1 sloot hun dag af op het toestel brug: voor een deel het favoriete toestel, voor het andere deel het minst favoriete toestel.

Lizz, Meije, Maya, Feline & Ximena

Na Arena 1 was het in ronde 3 de beurt aan Arena 2. In Arena 2 turnden Freya vd Tol, Naomi Veldhuizen, Ava Beets, Nynke vd Veen, Esther Elfrink en Lynn Schokker. Zij begonnen de wedstrijd op brug, waarbij iedereen mooie oefeningen liet zien. Daarna gingen ze verder op het toestel balk; het hele team slaagde er in om zonder vallen de oefening door te komen, een super knappe prestatie!

Na de balk werden er nette vloeroefeningen geturnd. Arena 2 sloot de wedstrijd af op het toestel sprong: ze moesten erg wennen aan de andere plankoline, waardoor er af en toe wat pech was op dit toestel.

Na de derde ronde was het tijd voor de prijsuitreiking! Over beide eigen rondes waren zowel Arena 1 als Arena 2, 2e! In het eindklassement mocht Arena 1 een verdiende bronzen medaille in ontvangst nemen voor hun derde plaats en Arena 2 is heel knap 6e geworden.

We kunnen weer terugkijken op een mooie wedstrijddag. Op naar de tweede plaatsingswedstrijd op 11 maart in Gorredijk.