Eerste plaatsingswedstrijd WG5 – Middenbouw 4/5 & Supplement E

Arena team 1, tweede

Afgelopen weekend werd in Makkum de eerste plaatsingswedstrijd van wedstrijdgroep 5 geturnd. Namens Arena kwamen er in totaal 16 turnsters in actie.

Chylène, derde

Op zaterdag mocht team 1 middenbouw niveau 5 op de wedstrijdvloer verschijnen. Het team bestaat uit Isa Postma, Faya de Vries, Kaylee van Vilsteren, Benthe Weijdema, Saar Wieringa en Hanne van der Wal. Ze begonnen hun wedstrijd stabiel op het onderdeel balk. Vervolgens lieten alle turnsters uit dit team voor het eerst een vloeroefening op muziek zien. Op het toestel sprong werd naar kunnen geturnd en ook op de brug werden keurige oefeningen getoond. Al met al resulteerde dit dan ook in een knappe tweede plaats voor dit team.

In dezelfde wedstrijdronde mochten ook Chylène van Trappe en Eline Verbeek (Junior E) hun oefeningen aan de jury tonen. Na een goede start op vloer, lieten beide turnsters twee prima sprongen zien. Op het volgende toestel brug werd naar kunnen geturnd. Chylène en Eline sloten hun wedstrijd af op het toestel balk. Chylène turnde een stabiele oefening. Eline moest het toestel helaas één keer vroegtijdig verlaten. Tijdens de prijsuitreiking mocht Chylène plaatsnemen op het podium, waar ze een bronzen medaille voor de derde plek kreeg omgehangen. Eline eindigde als 9e.

Noa, achtste
Arena team 2, vijfde

In de laatste wedstrijdronde op zaterdag was het de beurt aan Noa (Senior E) om haar oefeningen te turnen. Noa startte op het toestel vloer waar ze een nieuw element wilde laten zien. Dit ging helaas niet helemaal naar wens. Ze revancheerde zichzelf goed met twee verzorgde sprongen en een nette brugoefening. Op het laatste toestel balk mocht Noa zelfs de hoogste score noteren. In het eindklassement eindigde Noa als 8e.

Zondag was het de beurt aan middenbouw niveau 5 team 2, bestaande uit Ilse Haanstra, Zoë Heida, Esmee van der Schief, Myrthe Gerards en Lieke Hof. Het team mocht beginnen op het toestel vloer. Ook voor deze turnsters was het de eerste keer op een vierkante vloer. Ze lieten nette oefeningen zien. Op het toestel sprong en brug hebben ze naar kunnen geturnd. Ze sloten hun wedstrijd met mooie basisoefeningen op de balk af. Het team eindigde overall op de 5e plaats.

Anouk, eerste

In de andere baan kwam Anouk van der Walle (middenbouw niveau 4) in actie. Zij vormt dit seizoen een team samen met turnsters van Shell en WSBF. Ze hadden een sterke start op het toestel brug. Het volgende toestel balk, moest Anouk helaas één keer vroegtijdig verlaten. Ook op vloer had Anouk een foutje in haar oefening. Ze sloot haar wedstrijd met het team keurig af op sprong. Tijdens de prijsuitreiking mocht het team plaatsnemen op de hoogste plek van het podium, ze eindigden als eerste.

Denise, vijfde

In de categorie Jeugd E mocht Denise op de wedstrijdvloer verschijnen. Denise begon haar wedstrijd met twee nette sprongen bij het toestel sprong. Ook op het onderdeel brug liet ze een keurige oefening zien, waarbij ze al haar eisen wist te behalen. Vervolgens mocht Denise haar balkoefening aan de jury tonen. Helaas moest ze de balk tweemaal vroegtijdig verlaten. Denise sloot haar wedstrijd goed af met een mooie vloeroefening. In het eindklassement eindigde Denise op een nette 5e plek.

Over twee weken mogen de turnsters van wedstrijdgroep 3 in Nieuwehorne hun oefeningen tonen.