Tweede plaatsingswedstrijd Niveau 7

Lynn, Nynke, Esther, Naomi, Freya en Ava

Zaterdag 11 maart vond in Gorredijk de tweede plaatsingswedstrijd voor wedstrijdgroep 3 plaats. Namens Arena verschenen twee teams in de categorie middenbouw niveau 7 op de wedstrijdvloer.

In ronde 2 kwam Arena 2 (Naomi Veldhuizen, Freya van der Tol, Ava Beets, Nynke vd Veen, Lynn Schokker en Esther Elferink) in actie. Ze begonnen sterk op het toestel balk en lieten mooie oefeningen zien. Daarna gingen ze verder met het tweede toestel; vloer. Op dit toestel werden er mooie arabieren of overslagen geturnd, met hier en daar een klein foutje. Het derde toestel waarop Arena 2 in actie kwam was de sprong; de groep was erg blij dat er een zelfde plankoline was als in onze zaal en er werden dan ook mooie sprongen geturnd. Arena 2 sloot hun wedstrijd af op het toestel brug: de leggers waren vrij glad, wat het een spannend toestel maakte, maar iedereen heeft de oefening goed afgemaakt. Arena 2 stond in de voorlopige tussenstand op een 2e plaats en is in het eindklassement keurig 6e geworden!

Ella, Ximena, Maya, Lizz, Feline & Meije

In de laatste ronde van de dag was het de beurt aan Arena 1 (Ximena Hendrik, Meije Wolda, Lizz Schoemaker, Feline de Lange, Maya Faber, Ella Beets). Deze groep begon met het toestel sprong, waarbij een aantal meiden voor het eerst een nieuwe sprong lieten zien. Ze vervolgden de wedstrijd op het toestel brug, waarbij er wat kleine foutjes werden gemaakt. Het derde toestel was de balk. Op dit toestel werden er mooie oefeningen geturnd. Arena 1 sloot de dag af op het toestel vloer, waarbij weer strak werd geturnd. In het eindklassement mocht Arena 1 een bronzen medaille in ontvangst nemen voor een knappe 3e plaats! Bovendien heeft dit team zich geplaatst voor de Friese Kampioenschappen die op 13 mei in Lemmer worden gehouden.