Eerste plaatsingswedstrijd 21/22 januari, supplementen H-G-F

Afgelopen weekend stond de eerste plaatsingswedstrijd voor de turnsters uit wedstrijdgroep 4 gepland. In Gorredijk kwamen er zowel op zaterdag als zondag turnsters van Arena in actie.

Jenthe Hofstra nam deel in categorie Junior G. Op alle toestellen toonde zij naar kunnen nette oefeningen. Op vloer wist ze tijdens de training een dag eerder nog een eis te behalen en liet deze vol trots ook op de wedstrijd zien. Jenthe werd in het eindklassement 9e.

Op de andere baan werd er geturnd door turnsters uit Jeugd G. Namens Arena kwamen Jildou de Vries, Charlotte Smidt, Jaylinn Dekker en Jorin Barendsma in actie. Alle turnsters starten hun wedstrijd op brug. Jildou had wat pech op dit onderdeel. De andere turnsters lieten hun kunnen zien. Op de andere toestellen, sprong, balk en vloer werden goede oefeningen geturnd. In het eindklassement werd Jildou 17e en Charlotte 11e. Jaylinn en Jorin mochten beide een plekje op het podium innemen. In een groot deelnemersveld werd Jaylinn knap 2e. Jorin mocht op het hoogste podium staan met een verdiende 1e plaats.

Esmee, Lisanne & Fenna

Op de vroege zondagochtend kwamen de turnsters uit Jeugd H in actie. Lisanne Verbeek, Esmee Plat en Fenna Hofstra namen deel in deze wedstrijd. De wedstrijd werd gestart met nette oefeningen op brug. Op balk turnden Esmee en Fenna stabiel. Lisanne moest helaas vroegtijdig de balk verlaten. De wedstrijd werd afgesloten op vloer en sprong. In het eindklassement werd Lisanne 16e, Esmee 8ste. Fenna mocht een zilveren medaille voor een mooie tweede plaats in ontvangst nemen.

In de laatste wedstrijd ronden kwamen er maar liefst 7 turnsters in actie.

Araminte vd Sande, Joy Prins en Amarins Elfring kwamen uit in Jeugd F. Met hier en daar wat zenuwen werden er op elk toestel verzorgde oefeningen geturnd. Araminte eindigde op een 11e plek. Joy werd 10e en Amarins werd in deze categorie 6e.

Cynthia van Drogen (Junior H) turnde haar beste oefening op brug, goed voor een 1ste plaats. Op de andere toestellen turnde zij naar kunnen. In het eindklassement werd zij 6e.

Amy vd Zee en Marit vd Brake namen deel in Junior F. Beide startten op vloer. Marit was hier even de weg kwijt, maar ondanks dat had ze haar oefening netjes uit geturnd. De andere toestellen turnde zij naar kunnen. Amy moest helaas op brug een val incasseren. Maar ook zij turnde op de andere toestellen stabiel. In het eindklassement werd Amy 13e en Marit 7e.

In Senior F kwam Marleen Bouw in actie. Met een mooie vloeroefening startte zij de wedstrijd. Na een mooie balk oefening moest zij helaas op dit toestel een val incasseren tijdens de afsprong. Al met al een goede wedstrijd voor een mooie 7e plaats in het eindklassement.

Volgende week zijn de turnsters wedstrijdgroep 5 aan de beurt en komen dan in actie in Makkum.