Fries Kampioenschap Toestel niveau 5 & supplementen H,G,F en E

In Buitenpost stond zaterdag 18 juni het FK-toestel op het programma. Namens Arena wisten er 15 turnsters zich te plaatsen voor dit Friese Kampioenschap. Elke turnster kwam op één of meerdere toestellen in actie. Elk in eigen niveau en leeftijdscategorie.

In niveau 5 mochten Jaylinn Dekker en Jorin Barendsma de dag starten op de sprong. Met mooie sprongen werd Jaylinn 9e in het eindklassement. Jorin werd 15e op dit toestel. Aliene Bos, Anouk vd Walle, Jaylinn Dekker en Amarins Elfring namen deel op de vloer. Met verzorgde oefeningen en een mooie lach naar de jury kunnen zij trots terugkijken op mooi geturnde oefeningen. Aliene werd 18e, Anouk en Jaylinn gedeeld 7e en Amarins mocht een bronzen medaille mee naar huis nemen voor een 3e plaats. In niveau 5 mocht Amarins ook nog een oefening op de balk turnen. Zij turnde een stabiele en zeer verzorgde oefening. Dit leverde het hoogste plekje op het podium op. Amarins mag zich Fries kampioen noemen op balk!

Jenthe Hofstra wist zich op alle toestellen te plaatsen in de leeftijdscategorie Junior H. Jenthe werd op sprong 7e, op brug wist zij een 6e score te halen en op vloer een 11e plaats. Jenthe haar beste toestel was de balk. Met een verzorgde oefening wist zij een plek op het podium te behalen. Jenthe mag trots zijn op een welverdiende 3e plaats.

In Jeugd G namen Araminte van de Sande en Joy Prins deel. Beide kwamen zij in actie op de brug. Helaas moest Araminte de brug vroegtijdig verlaten en behaalde een 17e plaats op dit toestel. Joy werd knap 11e. Joy kwam daarna in actie op de balk. Tijdens de start had zij veel spanning voor dit toestel. Ondanks de spanning liet zij een nette balk oefening zien, goed voor een 8ste plaats. Araminte straalde tijdens haar oefening op vloer. Dit werd beloond met een 8ste plaats. Amy vd Zee (Junior G) kwam vandaag voor het toestel sprong naar Buitenpost. Zij liet twee verzorgde overslagen zien, goed voor een welverdiende 4e plaats. Marrit de Moor kwam evenals Amy in deze leeftijdscategorie in actie. Zij nam deel op balk en vloer. Op de vloer werd zij netjes 4e. Op balk wist zij een stabiele oefening neer te zetten, goed voor een bronzen medaille (3e).

Noa, Marit & Marleen

In Jeugd F nam namens Arena Chylène van Trappe deel op sprong, balk en vloer. Op sprong en vloer werd Chylène 10e. Op balk wist zij een 7e score in het eindklassement te behalen. Marit vd Brake kwam in actie in de leeftijdscategorie Junior F. Op balk een knappe 7e plaats. Op de vloer werd een 10e score in het eindklassement behaald. Marit mocht een bronzen medaille in ontvangst nemen voor een nette brugoefening, een 3e plaats. Noa Westerveen en Marleen Bouw turnen in Senior F. Noa wist zich te plaatsen voor alle toestellen. Zij werd 6e op sprong, 8ste op brug en 10e op balk. Op vloer liet zij een strakke oefening aan de jury zien. Zij mag dan ook trots zijn op een mooie tweede plaats op dit toestel! Marleen startte haar oefening goed op balk, deze oefening werd beloond met een 5e plaats. Op brug ging het niet helemaal vlekkeloos, wat resulteerde in een 11e plaats op dit toestel. Op de vloer mocht Marleen naast haar teamgenootje een plek op het podium innemen. Marleen werd welverdiend Fries kampioen (1ste) op dit toestel.

In de leeftijdscategorie Jeugd E kwam Denise Klijnstra in actie. Zij wist zich te plaatsen op de toestellen sprong en brug. Op sprong werd Denise 11e. Op brug liet zij een goede oefening zien. Met maar een minimaal verschil met nummer drie werd zij knap 4e op dit toestel.We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde wedstrijddag met maar liefst 7 medailles. Morgen komen de meeste turnsters nogmaals in actie in Buitenpost. Zij vormen dan een team en zullen dan strijden om een podium plaats.