Fries Kampioenschap Teams niveau 5 en individueel meerkamp supplementen H,G en F

In Lemmer werd zaterdag 11 juni het Fries Kampioenschap geturnd door de turnsters uit niveau 5 en de supplementen H, G en F. Namens Arena mochten er twee teams en zevens turnsters individueel deelnemen.

Teams niveau 5

In de eerste wedstrijdronde was het de beurt aan Arena 1 bestaande uit Amarins Elfring, Anouk van der Walle, Charlotte Smidt, Jildou de Vries en Fenna Hofstra. Alle meiden lieten mooie verbeteringen zien t.o.v. de plaatsingswedstrijd. Met strakke en stabiele oefeningen op de balk sloten zij de wedstrijdronde af en zij konden dan ook tevreden terugkijken op een keurige stabiele wedstrijd. In het eindklassement werd Arena 1 zesde.

Ook team Arena 2, bestaande uit Jaylinn Dekker, Aliene Bos, Jorin Barendsma, Noa Zandink en Lizzy Spin, hadden zich geplaatst voor het FK teams. Met mooie en vooral stralende oefeningen op vloer lieten zij ook een stabiele wedstrijd zien. Arena 2 werd uiteindelijk 7e in het eindklassement. Ook Jenthe Hofstra kwam vandaag in de eerste wedstrijdronde in actie. Jenthe kwam uit bij de Junioren H. Ook deze keer toonde zij verzorgde oefeningen aan de jury. Jenthe haar beste onderdeel was vandaag de brug (1e). Jenthe turnde zich uiteindelijk naar een vijfde plek in het eindklassement.

In de tweede wedstrijdronde was het de beurt aan Araminte van de Sande en Joy Prins. Zij turnen beide in Jeugd G. Beide meiden hadden nette oefeningen en zijn dan ook erg aan elkaar gewaagd. Helaas moest Joy de balk één keer vroegtijdig verlaten. Joy toonde haar beste oefening op vloer (8e) en Araminte haar beste onderdelen waren vandaag de balk (4e) en de vloer (4e). In het eindklassement werd Araminte knap 4e en Joy 11e.

In de derde wedstrijdronde was het de beurt aan Chylène van Trappe (Jeugd F) en Marit van de Brake (Junior F). Chylène startte haar wedstrijd op sprong. Hier liet Chylène een mooie half-in-half-uit zien. Helaas had ze een nare val met de radslag op balk waardoor ze het toestel vroegtijdig moest verlaten. Chylène liet zich echter niet uit het veld slaan en maakte haar oefening keurig af. Chylène is uiteindelijk 10e geworden in het eindklassement. Marit mocht vandaag haar wedstrijd starten op het onderdeel balk. Ondanks dat dit niet het favoriete toestel van Marit is, liet Marit zien dat zij haar zenuwen in bedwang kon houden. Marit turnde naar haar kunnen een stabiele en nette oefening op dit toestel. Marit liet haar beste oefeningen op de toestellen brug (5e) en vloer zien (5e). Marit haar scores op de vier toestellen waren uiteindelijk goed voor een 7e plaats in het eindklassement.

Noa Westerveen en Marleen Bouw mochten deze wedstrijddag afsluiten in de laatste wedstrijdronde bij de Senioren F. Noa en Marleen begonnen hun wedstrijd op vloer. Beide turnsters lieten hierop hoge salto’s zien. Noa liet deze wedstrijd een, voor haar, nieuwe sprong zien: half in-half uit. Deze sprong was goed voor de zevende score. Marleen turnde een mooie radslag tot staan op balk. Ook de rest van deze oefening was erg verzorgd. Dit was dan ook terug te zien in haar score. Met een score van 10.850 turnde Marleen zich naar een vierde plaats op balk. Noa en Marleen kunnen terugkijken op een erg stabiele en nette wedstrijd zonder grote fouten. Noa werd uiteindelijk knap 5e en Marleen 9e!

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag!