Fries Kampioenschap Teams bovenbouw

Voor de tweede dag op rij werd er op zondag 19 juni opnieuw geturnd in Buitenpost. Deze dag stond het FK teams voor de bovenbouw op het programma. Namens K.G.V. Arena deden er twee teams mee.

Team F: Amy, Marleen, Joy, Marit & Araminte

In supplement F vormden Amy vd Zee, Araminte vd Sande, Joy Prins, Marit vd Brake en Marleen Bouw een team. Drie van de vijf turnsters turnden een niveau hoger dan ze de rest van het seizoen hebben gedaan. Wat al ontzettend knap is. Het team had een prima start op het toestel brug. Ook op balk werden er verzorgde oefeningen geturnd. Een aantal turnsters lieten hier een nieuw element zien. Deze lukte bijna en hiermee is er een mooie wedstrijdervaring opgedaan. Na balk mochten de dames stralen op vloer en dit deden ze. Afsluitend mocht het team hun sprongen aan de jury tonen. Dit deden ze naar kunnen. In het eindklassement eindigde dit team als 10e.

Team E: Chylène, Eline, Denise en Noa

In de volgende wedstrijdronde was het de beurt aan het team in supplement E. Dit team bestaat uit Denise Klijnstra, Chylène van Trappe, Noa Westerveen en Eline Verbeek. Eline kon helaas niet deelnemen vanwege een blessure, maar was er gelukkig wel om haar teamgenootjes te ondersteunen. Aangezien de beste drie scores tellen was het een extra uitdaging voor dit team. Daarnaast turnden twee van de drie turnsters ook nog eens een niveau hoger dan ze de rest van het seizoen hebben gedaan. Vol goede moed werd er gestart op het onderdeel vloer. Hier werden keurige oefeningen geturnd. Op sprong werd er door alle drie de turnsters een mooie half in/half uit gesprongen. Het volgende toestel was brug. Bij dit toestel moest het team helaas een val incasseren. Als een (h)echt team pakten ze dit op. Met het toestel balk mocht het team hun wedstrijd afsluiten. Dit deden ze ontzettend goed. Het team eindigde op een knappe 4e plaats.