Fries Kampioenschap niveau 5 & supplement E, individueel meerkamp.

In Joure werd zaterdag 28 mei het Fries Kampioenschap geturnd door de turnsters uit niveau 5 en supplement E. Namens Arena mochten er vijf turnsters deelnemen.

Amarins Elfring, Jaylinn Dekker en Anouk vd Walle hadden zich weten te plaatsen voor dit Fries Kampioenschap in niveau 5. Zij namen het tegen elkaar op in een deelnemersveld van 24 turnsters. Op het toestel balk werden de eerste oefeningen geturnd. Allen turnden zij relatief nette oefeningen, maar moesten helaas alle drie een val incasseren. Na dit toestel hadden zij de zenuwen beter onder controle en straalden zij op vloer. Ook op sprong en op brug werden er mooie oefeningen geturnd. Amarins eindigt als 12e in dit deelnemersveld. Jaylinn werd 15e en Anouk 17e.

Denise Klijnstra en Eline Verbeek wisten zich in categorie Jeugd supplement E te plaatsen voor het Fries kampioenschap. Helaas kon Eline niet deelnemen vanwege een blessure. Wel moedigde zij haar turnmaatje aan tijdens deze wedstrijd. Denise turnde overall een stabiele wedstrijd. Haar eerste oefening werd geturnd op de brug, gevolgd door een oefening op de balk. Denise maakte weinig fouten, wat een 8ste score op dit toestel opleverde. Op zowel vloer als sprong liet Denise een oefening naar kunnen zien. In het eindklassement van 16 deelneemsters, werd Denise knap 7e.