Fries Kampioenschap individueel en toestel niveau 6 & 7

In Leeuwarden mochten er op zaterdag 14 mei 8 turnsters van K.G.V. Arena op het FK individueel en/of toestel in actie komen. 

De dag begon met de individuele meerkamp. Op de plaatsingswedstrijd eerder dit seizoen hebben Faya de Vries, Ilse Haanstra, Kaylee van Vilsteren en Esmee vd Schief hiervoor een plekje weten te bemachtigen. Alle vier, uitkomend in niveau 6, hebben een stabiele wedstrijd, zonder grote fouten geturnd. Wat resulteerde in 7e plaats voor Faya. Ilse eindigde op plek 9, gevolgd door Kaylee (13e) en Esmee (17e). 

In de middag mochten deze turnsters op verschillende toestellen nogmaals hun oefeningen tonen. Ook Hanne vd Wal (niveau 6), Myrthe Gerards (niveau 6), Feline de Lange (niveau 7) en Benthe Weijdema (niveau 7) hadden zich geplaatst voor dit Fries Kampioenschap toestel. Alle turnsters mogen met trots terugkijken op hun getoonde oefeningen. 

Bij de prijsuitreiking mocht Ilse plaatsnemen op het podium. Ze kreeg een gouden medaille omgehangen voor haar vloeroefening en mag zich hiermee in haar categorie Fries Kampioen op vloer noemen.

Op brug en balk werd Ilse 11e. Faya mocht haar oefeningen op vloer (6e) en balk (9e) nogmaals aan de jury tonen. Esmee kwam nogmaals in actie op sprong (5e), brug (13e) en vloer (22e). Kaylee turnde in de middag op de toestellen brug (10e) en balk (19e). Myrthe kwam naar Leeuwarden om haar oefening op brug (24e) te laten zien. Hanne sprong zich op het toestel sprong naar een 17e plek. Feline en Benthe turnden beide op het onderdeel vloer. Feline werd 17e en Benthe 19e.