Fries Kampioenschap Teams niveau 6 & 7

In Lemmer vond zaterdag 23 april het Fries Kampioenschap teams voor de niveaus 6 en 7 plaats. 

Het niveau 7 team bestaande uit Feline de Lange, Lizz Schoemaker, Benthe Weijdema en Meije Wolda mochten in de eerste wedstrijdronde turnen. Na een stabiele start op brug, lieten zij nette balkoefeningen zien. Ook op vloer zagen de oefeningen er verzorgd uit. Als een echt team sloten ze de wedstrijd af op het toestel sprong. Dit team is 10e van Friesland geworden. 

In niveau 6 mochten er twee teams voor K.G.V. Arena op de wedstrijdvloer verschijnen. Team 1 bestaande uit Esmee van der Schief, Kaylee van Vilsteren, Faya de Vries en Hanne van der Wal startten hun wedstrijd netjes op vloer. Waar ze in de trainingen al laten zien goed te kunnen springen, kwam dit op de wedstrijd ook tot uiting. Op brug lieten zij ook keurige oefeningen zien. Met de balk heeft dit team een haat-liefde relatie en moesten er helaas een aantal vallen worden geïncasseerd. Ondanks dat mogen ze terug kijken op een goede wedstrijd, wat resulteerde in een welverdiende 4e plaats. 

Myrthe Gerards, Ilse Haanstra, Esmee Plat en Lisanne Verbeek vormen in niveau 6 team 2. Hun wedstrijd begon op balk. Hier waren de nodige zenuwen aanwezig, maar hier was bij het volgende onderdeel vloer niks meer van te zien. Ook op het toestel sprong heeft dit team naar kunnen geturnd. Afsluitend mocht dit team op de brug in actie komen. Ook hier werden er mooie oefeningen aan de jury getoond. Al met al heeft dit team een stabiele wedstrijd geturnd. Dit werd dan ook beloond met een mooie bronzen plak, waarmee het team zich derde van Friesland mag noemen. 

Op zaterdag 14 mei zullen een aantal van deze turnsters op het FK individueel en toestel te Leeuwarden in actie komen.