Plaatsingswedstrijd 19/20 maart 2022 niveau 5 en Jeugd E

Dit weekend vond de plaatsingswedstrijd van de turnsters uit wedstrijdgroep 5 plaats. Namens Arena kwamen er elf turnsters in actie.

Het weekend startte op zaterdag met Jildou de Vries, Charlotte Smidt, Fenna Hofstra, Anouk vd Walle en Amarins Elfring. Samen vormden zij een team in niveau 5. Ondanks dat er veel spanning aanwezig was, zijn er mooie oefeningen geturnd. Hier en daar werden er wat foutjes gemaakt, maar deze werden opgelost als een team. Dit zorgde er voor dat dit team uit niveau 5 het hoogste plekje op het podium mocht innemen. Alle vijf gaan ze met een mooie gouden medaille naar huis.

Eline Verbeek en Denise Klijnstra kwamen in actie in de tweede wedstrijd. Beide turnsters turnen in Jeugd E. Waar Denise een stabiele brug oefening liet zien, goed voor een 1ste plaats, had Eline pech op dit onderdeel. Ondanks dat sloot zijn haar oefening af met een mooie salto. Op balk moest Denise twee vallen incasseren. Eline turnde op dit toestel netjes en strak (4e plaats). Zowel op vloer als sprong lieten beide zien wat ze konden! Er werden mooie oefeningen geturnd. Eline werd 10e in het eindklassement. Denise werd 5e.

Op zondag kwam het tweede team uit niveau 5 in actie. Het team bestaande uit Jaylinn Dekker, Aliene Bos, Jorin Barendsma en Lizzy Spin, stonden er als een echt team. Noa Zandink hoort ook bij dit team, maar kon vanwege ziekte helaas niet deelnemen. Met bij de start van de oefeningen veel aanmoedigingen voor elkaar, lieten zij stabiele oefeningen zien. Dit resulteerde in een mooie teamprestatie. Jaylinn, Aliene, Jorin en Lizzy ging trots met een zilveren medaille naar huis!

Team 1 niveau 5 is zeker van een plekje op het Friese kampioenschap teams. Team 2 niveau 5, is nog in afwachting of hun score voldoende is voor een plekje op het Fries kampioenschap. Daarnaast wordt er binnenkort voor deze turnsters bekend gemaakt of zij ook individueel een plekje op het Fries Kampioenschap hebben bemachtigd. Ook voor Denise is er nog een kans op een ticket voor het Fries kampioenschap. Ook deze uitslag volgt! Een weekend om weer trots op te zijn!