Plaatsingswedstrijd 26/27 maart 2022 Supplementen H,G en F

In Makkum werd in het weekend van 26/27 maart 2022 de plaatsingswedstrijd voor de turnsters uit wedstrijdgroep 4 geturnd!

Op zaterdagochtend mochten Amy vd Zee en Marrit de Moor in actie komen in categorie Junioren G. Zowel Amy, Marrit als Jenthe lieten vandaag hun kunnen zien. Amy liet een mooie sprong zien wat beloond werd met een 5e plaats op dit toestel. Zij mag op dit toestel deelnemen aan het FK toestel. Marrit haar beste toestellen waren de balk (1e) en vloer (2e). Zij mag op deze toestellen naar het FK toestel. In het eindklassement werd Amy 8ste en Marrit 7e. Jenthe Hofstra nam deel in Junioren H. De oefeningen van Jenthe zagen er verzorgd en netjes uit. Dit werd ook beloond op ieder toestel. Op elk toestel plaatst zij zich voor het FK toestel. Ook in het eindklassement was dit terug te zien. Jenthe gaat trots met een gouden medaille naar huis en mag ook naar het FK meerkamp.

Chylène van Trappe mocht in de tweede wedstrijdronde deelnemen. Zij turnt in de categorie Jeugd F. Chylène turnde alle oefeningen volgens plan. Door de mooie oefening op alle toestellen sprong (4e), brug (8ste), balk (5e), vloer (3e). Mag Chylène trots zijn op een 5e plaats in het eindklassement en een plaatsing FK toestel op spring, balk en vloer en FK meerkamp.

In de laatste wedstrijd op zaterdag mochten Araminte vd Sande, Joy Prins (Jeugd G) en Marit vd Brake (Junior F) in actie komen. Araminte en Joy starten mooie oefeningen op brug. Marit laat ook op dit onderdeel een verzorgde oefening zien. Ook op de andere toestellen werd er geturnd naar kunnen en straalden zij op vloer. Araminte haar beste toestellen waren vloer (2e) en brug (6e). Joy turnde op brug (4e) en balk (6e) haar beste oefeningen. De vloer (3e) was Marit haar beste toestel. In het eindklassement werd Araminte 6e, Joy 4e en Marit 6e. Al deze turnsters hebben een ticket voor het FK meerkamp en FK toestel weten te bemachtigen.

Op zondag was het de beurt aan Marleen Bouw en Noa Westerveen. Beide turnsters turnen in Senior F. Zowel Marleen als Noa maakte weinig fouten tijdens hun wedstrijd! Dit werd beloond met mooie scores. Noa haar beste toestellen waren sprong (3e), balk(1e) en vloer (3e). Marleen haar beste toestel was vloer (4e). Op deze toestellen weten zij zich te plaatsen voor het FK toestel. Marleen werd 7e in het eindklassement. Noa mocht een bronzen medaille mee naar huis nemen voor een derde plek. Zij mag ook deelnemen aan het Fries kampioenschap meerkamp.