PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN FRIESLAND GROEPSSPRINGEN NIVEAU C

In Leeuwarden werd op zaterdag 25 november het provinciale kampioenschappen van het groepsspringen niveau C Friesland gehouden. Sinds dit seizoen neemt Arena voor het eerst deel aan deze wedstrijd in dit landelijke niveau. Er kwamen twee teams in actie.

In de ochtend wedstrijd mocht het Junior C team bestaande uit Amarins Elfring, Jorin Barendsma, Jildou de Vries, Charlotte Smidt, Joy Prins, Denise Klijnstra, Jaylinn Dekker en Eline Verbeek starten. Araminte vd Sande kon wegens ziekte helaas niet deelnemen.

Het team mocht beginnen op het toestel Minitrampoline Valmat. Ze starten netjes, met een paar kleine foutjes. Op de Airtrack werd er een zeer verzorgde en stabiele oefening getoond. De laatste oefening werd gesprongen op het toestel Pegasus Trampoline. Op dit toestel werd er op tempo en naar kunnen gesprongen. In het eindklassement werd het Junior C team 11e op Minitrampoline Valmat, 7e op Pegasus Trampoline. Op de Airtrack wisten zij een knappe 3e plek te behalen.

Jeugd C, bestaande uit Syrou Wassenaar, Livia Hofma, Isa Postma, Ximena Hendrik, Ilse Haanstra, Saar Wieringa, Myrthe Gerards en Esmee vd Schief, mochten tijdens het middag programma hun kunnen tonen.

De eerste oefening werd met elkaar gesprongen op het toestel Plankoline Kast. Dat er aan het begin een klein foutje werd gemaakt, was niet te zien in de rest van de oefening. Het jeugd C team turnde een stabiele oefening. De wedstrijd werd vervolgd op het toestel Minitrampoline Valmat. Elke turnster sprong naar kunnen, wat zorgde voor een mooie verzorgde oefening van het team. De dag werd afgesloten op het toestel Airtrack met mooie sprongen.

In het eindklassement behaalde het Jeugd C team op zowel Plankoline Kast, Airtrack en Minitrampoline Valmat een derde plaats. Zij mochten voor deze prestatie bekers in ontvangst nemen.

We kunnen terugkijken op een mooie eerste ervaring in dit niveau met deze teams.