PLAATSINGSWEDSTRIJD DISTRICT

In Eelde werd in het weekend van 18/19 november de eerste plaatsingswedstrijd voor de doorstroming landelijk geturnd. Namens K.G.V Arena kwamen er twee turnsters in actie. Amarins Elfring nam deel in categorie Jeugd E. In Junior D nam Denise Klijnstra deel. Noa Westerveen kon helaas niet aanwezig zijn tijdens deze wedstrijd.

Amarins kwam op zaterdag in actie. Zij mocht haar eerste oefening aan de jury tonen op het toestel brug. Amarins heeft de moeilijkheid op dit toestel nog niet helemaal op orde. Zij liet een strakke oefening zien, maar moest wel vroegtijdig het toestel verlaten (7.367).

Op zowel balk (10.133) als vloer (10.600) turnde Amarins naar kunnen. De wedstrijd werd afgelosten met een mooie half in half uit. Wat beloond werd met een score van 10.900 punten. In het eindklassement behaald Amarins een nette 10e plaats.

Op zondag mocht Denise in actie komen. Denise startte haar wedstrijd op vloer. De oefening werd stabiel gestart, maar moest net voor einde oefening een val incasseren (9.000). Op sprong toonde Denise sprongen naar kunnen (9.700). Het toestel brug was een spannend toestel. Een oefening met het alles of niks principe werd geturnd. Denise turnde haar oefening naar kunnen en kan hier tevreden over zijn (6.800). De laatste oefening werd geturnd op balk. Denise turnde een zekere oefening, maar moest op dit toestel helaas ook een val incasseren (10.000). In het eindklassement eindigt Denise op een 24e plaats.

We kunnen terugkijken op een mooie start van het seizoen. In het weekend van 16/17 december staat de tweede plaatsingswedstrijd voor deze turnsters gepland in Eelde.