Tweede plaatsingswedstrijd WG5 – Middenbouw 4/5 & Supplement E

In Joure vond op 25/26 maart de tweede plaatsingswedstrijd van de turnsters uit supplement 5 en E plaats. Namens Arena kwamen er 17 turnsters in actie.

Op zaterdag mocht het team Arena 1: Isa Postma, Faya de Vries, Saar Wieringa, Hanne vd Wal, Kaylee van Vilsteren en Benthe Weijdema het wedstrijdweekend starten. Samen vormen zij een team in supplement niveau 5.

De wedstrijd werd begonnen op het toestel balk. Voor elke turnster een toestel waarbij veel zenuwen om de hoek kwamen kijken. Ondanks dat werden er nette oefeningen geturnd, waar Faya uitblonk.

Op toestel vloer werd er door iedereen naar kunnen geturnd. Isa was van haar team het beste op dit toestel en straalde van oor tot oor. De wedstrijd werd vervolgd op het toestel sprong. Hier verliep het voor Hanne en Kaylee niet helemaal vlekkeloos. Ondanks dat lieten zij samen met hun teamgenoten goede sprongen zien. De brug was het laatste toestel waar iedereen in actie kwam. Voor iedereen een oefening naar kunnen. Helaas moest Faya vroegtijdig dit toestel verlaten. Arena 1 kan zeer tevreden terug kijken op een stabiele wedstrijd waarbij zij een mooie derde plaats in het eindklassement wisten te behalen.

Eline Verbeek en Chylène van Trappe namen deel in de categorie Junior E. Beide turnsters startten hun wedstrijd met een nette vloeroefening. Waarna zij twee keurige sprongen lieten zien op het toestel sprong. Op het volgende toestel brug maakte Chylène het nog even spannend. Ook Eline had een schoonheidsfoutje. De turnsters sloten hun wedstrijd af op de balk. Beide turnsters toonden een strakke oefening aan de jury. Helaas moesten ze allebei het toestel eenmalig vroegtijdig verlaten. In het eindklassement eindigde Chylène op de 4e plaats, Eline werd 8e.

In de derde wedstrijd kwam Noa Westerveen in actie. Zij nam deel in Senior E. Noa startte haar wedstrijd op de vloer. Met een nette oefening en mooie elementen startte ze haar wedstrijd goed. Haar wedstrijd vervolgde ze op sprong, waar ze twee goede sprongen toonde. Met een twijfelachtige inturn beurt, liet Noa tijdens de wedstrijd wel een doorgeturnde oefening op brug zien. Noa eindigde haar wedstrijd op balk. Ze turnde hier een stabiele oefening, maar moest helaas vroegtijdig de balk verlaten. In het eindklassement werd zij 5

Op zondag kwam het team Arena 2: Ilse Haanstra, Esmee vd Schief, Zoë Heida, Myrthe Gerards, Lieke Hof en Doutzen Blommestijn vroeg in actie. Ondanks de zenuwen hadden alle turnsters er erg veel zin in. Door alle turnsters werd er een goede start gemaakt op het toestel vloer. Ook werden er sprongen gesprongen naar kunnen op sprong. De wedstrijd werd na vloer en sprong vervolgd op brug en balk. Op toestellen moesten zij hier en daar wat foutjes incasseren. Ondanks dat werden er wel mooie elementen getoond. In het eindklassement werd dit team 5e.

Anouk vd Walle vormde samen met turnsters van Shell Oudehaske en WSBF Surhuisterveen een team in supplement niveau 4. De wedstrijd werd begonnen op brug. Anouk maakte het met het inturnen van de oefening nog spannend, maar liet tijdens de wedstrijd een goede oefening zien. De oefening op balk werd verzorgd getoond. Op vloer overwon Anouk haar angst en sprong zij een keurige arabier flickflack. Ook de rest van haar oefening was goed. Anouk sloot met haar team de wedstrijd af met twee nette sprongen. In het eindklassement behaalde ze met haar team een gouden medaille.

In de tweede wedstrijd mocht Denise Klijnstra (Jeugd E) haar oefeningen tonen aan de jury. Denise startte haar wedstrijd zeer goed op sprong, wat beloond werd met een 1e score op dit toestel. Op brug had Denise niet helemaal haar dag, waarbij zij het toestel vroegtijdig moest verlaten. Ze sloot deze oefening nog wel netjes af. Denise vervolgde haar wedstrijd op de evenwichtsbalk. Denise liet haar kunnen tonen en wist op de balk tot einde oefening te blijven staan. Goed voor een 2e score op dit toestel. Met een nette oefening op vloer sloot Denise haar wedstrijd af. Ze kan tevreden terug kijken op een mooie 5e plaats in het eindklassement.

De doorstroming naar het FK wordt later bekend gemaakt. Een aantal van deze turnsters zullen daar zeer waarschijnlijk in actie komen.