Tweede plaatsingswedstrijd 18/19 maart, supplementen H-G-F

Op zaterdag 18 maart en op zondag 19 maart stond de tweede plaatsingswedstrijd op het programma voor de turnsters in supplement H,G en F.

Op zaterdag mochten Charlotte Smidt, Jorin Barendsma, Jaylinn Dekker, Jildou de Vries (Jeugd G), Jenthe Hofstra (Junior G) en Emma Matser (Senior G) in actie komen.

De wedstrijd begon voor Charlotte, Jorin, Jaylinn en Jildou op de brug. Met stabiele brugoefeningen werden er mooie scores behaald. Charlotte behaalde een 3e score op dit onderdeel.Op het onderdeel balk waren er hier en daar wat zenuwen maar er werden geen grote fouten gemaakt. Jaylinn mocht de tweede score noteren op dit toestel. De balk was het beste toestel van Jildou deze wedstrijd. Zij werd 5e op dit onderdeel.

Jorin, Charlotte, Jildou, Jenthe & Jaylinn

In het eindklassement werd Jildou 8e, Charlotte 7e, Jorin 6e, Jaylinn mocht het hoogste podium betreden voor een welverdiende eerste plaats.

Op vloer lieten deze jeugd-turnsters stralende en nette oefeningen zien. Jorin haar vloeroefening was goed voor de 4e plaats. Jaylinn werd ook op dit onderdeel 2e. De wedstrijd werd door deze turnsters afgesloten met mooie sprongen. De half in/half uit van Jaylinn en Charlotte waren goed voor respectievelijk een tweede en derde score.

In de andere baan werd er geturnd door Jenthe Hofstra. Jenthe begon haar wedstrijd met een stabiele balkoefening, met hier en daar een klein foutje. Op vloer liet ze een mooie overslag zien, die soms nog wel eens lastig kan zijn. Ook liet Jenthe verbeteringen zien op sprong. Daarnaast liet Jenthe zien dat ze hard geoefend heeft op haar opzwaai op brug. Deze opzwaai werd zaterdag dan ook geteld! Haar oefening was ook goed voor een 6e score voor dit onderdeel.

Jenthe werd uiteindelijk 8e in het eindklassement.

In de laatste wedstrijdronde van de zaterdag mocht Emma Matser (Senior G) haar kunnen aan de jury tonen. Ze begon netjes op het toestel balk, maar moest hier helaas wel twee vallen incasseren. Daarna mocht Emma haar vloeroefening turnen. Hier had ze veel zin in en dat was te zien. Het toestel sprong hebben we besloten deze wedstrijd niet te doen. Op de brug heeft Emma laten zien wat ze kan.

Overall eindigde Emma op de 7e plaats.

Fenna & Esmee

Op zondag kwamen in de eerste ronde Fenna Hofstra en Esmee Plat in actie. Beide turnsters komen uit in het niveau Jeugd H. Helaas was Lisanne Verbeek geblesseerd en kon zij niet mee doen. De turnsters begonnen de dag op het toestel brug en lieten hier meteen een strakke oefening zien. Dit zetten ze voort op het toestel balk, waarbij zij goede oefeningen lieten zien zonder vallen. Het derde toestel was de vloer. Zowel Fenna als Esmee lieten een mooie overslag en radslag-arabier zien. De turnsters sloten hun wedstrijd af op het toestel sprong, waarbij ze twee mooie overslagen lieten zien.

Tijdens de prijsuitreiking mocht Fenna een zilveren medaille in ontvangst nemen en Esmee is knap 5e in het eindklassement geworden!

In de laatste wedstrijd kwamen zes turnsters van Arena in actie.

Marit, Cynthia, Marleen, Araminte, Amarins & Joy

In de categorie Junior H turnde Cynthia van Drogen, zij begon goed op het toestel sprong en liet twee mooie overslagen zien. Het tweede toestel (brug) ging ook goed en leverde een tweede plaats op dit toestel op! Daarna turnde Cynthia een balkoefening naar kunnen en de wedstrijd werd voor Cynthia afgesloten op vloer met een mooie radslag-arabier. In het eindklassement is Cynthia 8e geworden.

In dezelfde baan kwam Marleen Bouw uit in het niveau Senior F. Zij begon haar wedstrijd sterk op het toestel vloer, goed voor een 3e plaats op dit toestel. Daarna vervolgde ze haar wedstrijd naar kunnen op de toestellen sprong en brug. Marleen sloot de wedstrijd af met een mooie, stabiele balkoefening, waarop zij een 1e score behaalde. In het eindklassement is Marleen op een keurige 5e plaats geëindigd.

In de andere baan kwam Marit vd Brake (Junior F) in actie. Amy vd Zee kon vanwege ziekte helaas niet mee doen. Marit heeft stabiele oefeningen op vloer en sprong laten zien. De wedstrijd vervolgde zij op brug. Hierop liet zij voor het eerst een oefening met een nieuw element zien. Marit sloot haar wedstrijd af met een verzorgde balkoefening. Zij is in het eindklassement op een 9e plaats geëindigd.

In Jeugd F kwamen Araminte vd Sande, Joy Prins en Amarins Elfring in actie. Zij begonnen de wedstrijd op sprong. Op brug werden er mooie oefeningen geturnd, waarbij de oefening van Joy goed was voor een 4e plaats. Op het derde toestel balk mocht Amarins de 1e score noteren en Araminte haar oefening was goed voor een 2e plaats.

De turnsters sloten hun wedstrijd af op het toestel vloer, ook hier was de score van Araminte goed voor een 2e plaats!

In het eindklassement werd Amarins gedeeld 5e, Joy 8e en Araminte 9e!

We kunnen terugkijken op een mooi wedstrijdweekend! De doorstroming naar het FK individueel wordt nog bekend gemaakt en volgt zo spoedig mogelijk.