FRIES KAMPIOENSCHAP GROEPSSPRINGEN NIVEAU E

In Nieuwehorne vond op zaterdag 4 november de eerste wedstrijd van dit seizoen plaats. Namens Arena kwamen twee teams (instap E en jeugd E) in actie.

Het instap team, bestaande uit Puck Bekhof, Yosra Maï, Yill Schoemaker, Mare From, Jannie Hogeling, Ann Bakker en Lotte van Dijk begonnen erg sterk op het toestel minitramp-valmat. Ook op de lange mat werd door dit team strak geturnd. Ze sloten hun wedstrijd met hier en daar een foutje, maar netjes af met plankoline-kast.

Tijdens de prijsuitreiking mocht dit team maar liefst drie keer op het podium verschijnen. Er was een derde plaats op het toestel plankoline-valmat. Voor zowel de lange mat als de minitramp- valmat kreeg dit team een zilveren beker, voor de tweede plaats.

In de middag mocht het jeugd team (Anna Lodewijks,Hidaya Maï, Noor Maï, Vayèn Janssen, Maéla Wassenaar, Nynke van der Veen en Elza Mollinga) hun oefeningen aan de jury tonen. Het team mocht het spits afbijten op de lange mat. Met soms wat kleine foutjes werd er mooi turnen laten zien. Op de plankoline-kast werd goed op tempo gesprongen, met hier en daar een creatieve variatie in de sprongen. De wedstrijd van dit team werd met een redelijk stabiele oefening afgesloten op minitramp-valmat.

In het eindklassement is het Jeugd E team op lange mat als 16e geëindigd. Er werd een knappe 9e plek op plankoline kast behaald. Op het toestel minitramp-valmat wist het team een 14e plek te behalen.

We kunnen terug kijken op een leuke dag met veel plezier.