FK Teams Bovenbouw

In Drachten werd op 1 en 2 juli het FK toestel en het FK teams voor de bovenbouw turnsters georganiseerd.

Op zondag werd er in teams geturnd. Namens Arena kwamen er drie teams in verschillende niveaus in actie. Per team werd er door vier turnsters een oefening geturnd, waarbij de drie hoogste scores meetellen in het klassement.

Het team supplement F, bestaande uit Amarins Elfring, Araminte vd Sande, Joy Prins en Amy vd Zee, kwamen als eerste in actie.

De wedstrijd werd gestart met stralende oefeningen op vloer, goed voor mooie D-scores. Het toestel sprong was het tweede toestel waar op geturnd werd. Elke turnster sprong hier naar kunnen.

Op de brug turnde elk teamlid stabiel. De wedstrijd werd afgesloten op het toestel balk. Met hier en daar een wiebel, werd de wedstrijd goed afgesloten.

In het eindklassement werd dit team 10e.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Jorin Barendsma, Charlotte Smidt, Jildou de Vries en Jaylinn Dekker. Deze turnsters vormen samen een team in supplement G.

Er werd een stabiele start neergezet op het toestel brug. Op het tweede toestel, balk, moesten Charlotte en Jildou helaas een val incasseren. Ondanks dat waren de oefeningen verzorgd. Jaylinn en Jorin toonden een strakke en stabiele oefening.

Op vloer werd er naar kunnen geturnd en sloot Jildou stralend dit toestel af. Het laatste toestel werd met mooie sprongen afgesloten. Tijdens de prijsuitreiking bleek dit team alle andere teams achter zich te hebben gelaten en kregen de gouden medaille omgehangen.

In de laatste wedstrijdronde was het de beurt het supplement E team. Noa Westerveen, Chylène van Trappe, Eline Verbeek en Denise Klijnstra mochten samen hun kunnen tonen. Het team startte wisselend op het toestel brug. Chylène en Eline moesten hier allebei een val incasseren. Noa en Denise turnden beide een keurige brugoefening. Ook op balk werd er netjes geturnd door alle turnsters van dit team. Desondanks moesten er wel een aantal vallen worden geïncasseerd. Het team herpakte zich op vloer, waar ze stuk voor stuk straalden. Afsluitend mochten deze turnsters alle vier een half in-half uit turnen op het toestel sprong. Dit deden ze naar kunnen. In het eindklassement is dit team op de 7e plek geëindigd.

Met deze mooie resultaten, sluiten wij dit geslaagde seizoen af. Na een welverdiende vakantie, zien we jullie begin september graag weer.