CLUBKAMPIOENSCHAPPEN ARENA

Op zaterdag 17 juni organiseerde Gymnastiek en turnvereniging Arena haar clubkampioenschappen. Een groot aantal leden kwam tijdens deze dag in actie om te proberen clubkampioen te worden.

nijntje beweegdiploma

Voorafgaand aan de turnsters waren het de peuters en kleuters die hun vaardigheden toonden voor het behalen van het nijntje beweegdiploma. Tijdens de lessen van het beweegprogramma leren kinderen spelenderwijs de basisvormen van het bewegen. Bij de afsluiting van een serie beweeglessen volgt een uitreiking van een nijntje beweegdiploma.

Het nijntje beweegdiploma 1 is behaald door Lieke Faro, Hugo de Jong, Elsa van der Vegt, Laima Koopmans, Pim van den Akker, Roos ten Wolde, Divani Fiolet, Dana Conradi, Merel van Galen, Lucas van Galen Luca van der Schaar en Alisa Delawar. Het nijntje beweegdiploma 2 is uitgereikt aan Maud Elema en Sam Kruis.

Naast de nijntje beweegdiploma’s werden er verenigingsdiploma’s uitgereikt.

Clubkampioenen

Na de uitreiking van de beweegdiploma’s was het de beurt aan de turnsters om te strijden voor het clubkampioenschap van Arena. In drie categorieën was het mogelijk om kampioen van de vereniging te worden: de recreatie, de onderbouw en middenbouw, de bovenbouw. Voor elk van de categorieën is er voor de clubkampioen, naast een herinneringsbeker, een wisselbeker beschikbaar. Alle turnsters kregen een medaille uitgereikt.

In de recreatie kwamen de turnsters in actie om in de niveaus 11, 10 en 9 hun kunnen aan de jury te tonen. De turnsters in deze categorie lieten mooie oefeningen zien welke met evenzo mooie scores beloond werden. Bij het opmaken van het overall klassement in deze categorie bleek dat Maartje Wanders zich dit seizoen clubkampioene mag noemen bij de recreatie. Maartje kreeg voor deze categorie de wisselbeker uitgereikt.

Daarna was het de beurt aan de turnsters in de onderbouw en middenbouw. Er werden veel medailles uitgereikt door de veelheid van de verschillende niveaus binnen deze categorie. In het overall klassement bleek dat Isa Postma de beste turnster in deze categorie was. Zij mag zich daarom clubkampioen noemen van de onderbouw / middenbouw en daarmee de wisselbeker voor deze categorie in ontvangst nemen.

De turnsters uit de keuze oefenstof streden als laatste groep ook voor de wisselbeker en de titel clubkampioen. Met hier en daar verrassende oefeningen, lieten zij ook mooie oefeningen zien. Bij het opmaken van het klassement bleek dat Charlotte Smidt dit seizoen de clubkampioen in deze categorie is geworden.