Fries Kampioenschap teams niveau 4/5 en individueel supplement E

In Dokkum werd vandaag het FK teams voor de turnsters uit Middenbouw supplement 4 en 5 geturnd. Namens Arena kwamen er 3 teams in actie. Daarnaast namen er nog drie turnsters deel in supplement E.

In totaal mochten er namens Arena 16 turnsters op de wedstrijdvloer verschijnen.

Arena 1 (niveau 5) bestaande uit Isa Postma, Faya de Vries, Kaylee van Vilsteren, Benthe Weijdema, Saar Wieringa en Hanne vd Wal startten hun wedstrijd naar kunnen op het toestel sprong. Ook op het toestel brug lieten de turnsters goede oefeningen zien. Op het toestel balk werd verzorgd en beheerst geturnd. Het hele team wist op de balk te blijven staan. De afgelopen weken is er door Hanne, Kaylee en Saar hard geoefend op de koprol. Alle drie toonden zij dit in hun oefening.

Het team sloot hun wedstrijd stralend af op het onderdeel vloer.

In het eindklassement werd dit team 6e.

In dezelfde baan kwam het andere niveau 5 team (Arena 2) in actie. Doutzen Blommestijn, Ilse Haanstra, Zoë Heida, Esmee vd Schief, Myrthe Gerards en Lieke Hof waren als reserve team opgeroepen, waardoor er niks te verliezen viel. Ze begonnen netjes op het toestel vloer. Waarna ze bij sprong stuk voor stuk een mooie verbetering lieten zien ten opzichte van het begin van dit seizoen. Ook op het onderdeel brug werd er naar kunnen geturnd. Het team sloot hun wedstrijd af op de balk. Er werden hier en daar wat nieuwe elementen geturnd. Dit pakte bij Myrthe erg goed uit. Voor de rest van het team was vandaag iets minder vriendjes met de balk. In het eindklassement eindigde dit team op een 7e plek.

In de andere baan werd er door Anouk vd Walle geturnd. Zij vormt samen met turnsters van Shell en WSBF een combinatie team in niveau 4.

Anouk begon sterk op het toestel sprong. Zij liet hier een nette overslag en een half in half uit zien. Op brug turnde Anouk een verzorgde oefening naar kunnen. De derde oefening werd geturnd op het toestel balk. Op dit toestel behaalde zij een nette balk oefening, maar wist helaas niet alle eisen te behalen. Op het toestel vloer liet zij en mooie arabier flikflak zien en sloot ze de wedstrijd goed af.

Samen met haar team is Anouk 1e en daarmee Fries Kampioen geworden.

In de laatste wedstrijdronde van de dag mochten Denise Klijnstra (Jeugd E), Chylène van Trappe (Junior E) en Noa Westerveen (Senior E) hun oefeningen aan de jury tonen.

Denise begon haar wedstrijd met een goede oefening op de vloer. Gevolgd door een keurige half in-half uit op sprong. Bij brug turnde zij haar oefening zonder stopjes helemaal door en behaalde ze alle eisen. De wedstrijd sloot zij af met een zeer verzorgde oefening op balk, wat haar een 2e plek op dit toestel opleverde.

Denise eindigde uiteindelijk op een knappe 4e plaats in het eindklassement.

In de andere baan turnde Noa haar wedstrijd. Op vloer werden er helaas een aantal elementen naar beneden afgewaardeerd. Vervolgens werd de wedstrijd vervolgd op het toestel sprong, waar zij boven kunnen een mooie sprong toonde. Op brug liet zij ook een verzorgde oefening zien.

Zij sloot haar wedstrijd af met een strakke oefening op balk.

Overall eindigde Noa op een een mooie 3e plaats en mocht daarbij een bronzen medaille in ontvangst nemen.

Chylène startte haar wedstrijd op brug. Ze moest hard werken op dit onderdeel, maar heeft alles kunnen doen wat ze wilde. Ook op balk werkte Chylène hard om er op te blijven staan en dat is gelukt. Door naar vloer, waar ze een keurige oefening toonde. Chylène sloot de wedstrijd af met een mooie half in-half uit. In het eindklassement werd ze 7e.

We kunnen terugkijken op weer een geslaagde dag. In juli sluiten we het wedstrijdseizoen af met het FK toestel en FK teams bovenbouw.