TWEEDE PLAATSINGSWEDSTRIJD WEDSTRIJDGROEP 4

In Joure werd in het weekend van 16 en 17 maart de tweede plaatsingswedstrijd voor de turnsters in de niveaus H, G en F geturnd. Namens Arena deden er 16 turnsters mee.

Op zaterdag mochten Feline de Lange en Esther Elferink (Jeugd H) als eerste op de wedstrijdvloer verschijnen. Ze begonnen hun wedstrijd op het zenuwentoestel, de balk. Esther moest het toestel helaas een keer vroegtijdig verlaten. Feline wist op de balk te blijven staan, maar mist nog wat punten in de eisen. Door naar de vloer waar beide turnsters een keurige oefening aan de jury toonden. Feline haalde haar overslag en Esther turnde zich naar de 4e plek op dit toestel, wat haar een ticket voor de toestelfinale opleverde. Ze vervolgden hun wedstrijd op sprong. Hier lieten ze beide twee overslagen met plankoline over de pegasus zien. Ze sloten hun wedstrijd netjes af op brug. In het eindklassement eindigt Feline als 10e en Esther wordt 9e.

In ronde 2 kwam Cynthia van Drogen in de categorie Junior H in actie. Cynthia startte haar wedstrijd met een strakke oefening op de brug. Daarna turnde ze naar kunnen op het toestel balk. Op vloer straalde Cynthia tijdens haar oefening op muziek. Ze eindigde haar wedstrijd op sprong met twee mooie overslagen over de pegasus. Overall eindigde Cynthia als 10e.

Tijdens de derde wedstrijd kwamen Amy vd Zee, Joy Prins, Araminte vd Sande in de categorie Junior F in actie. Britt vd Veen startte haar wedstrijd in de andere baan (Junior G). De wedstrijd werd door alle turnsters gestart op de sprong. Amy overwon haar angst en liet een mooie overslag zien. Britt en Araminte sprongen naar kunnen. Joy sprong niet volgens plan, maar toonde wel een nette sprong.

Op zowel brug als vloer werden nette oefening geturnd. Araminte behaalde een 4e plaats op het toestel brug. Amy moest helaas een val incasseren op dit toestel. Joy behaalde daarentegen een 3e score op de vloer.

Op het toestel de balk waren alle turnsters stuk voor stuk stabiel en werd er verzorgd geturnd. Helaas moesten Britt, Joy en Araminte de balk vroegtijdig verlaten. Amy bleef op dit toestel staan.

Amy, Joy, Araminte en Britt kunnen tevreden terugkijken op hun wedstrijd. In het eindklassement eindigde Britt 13e in Junior G. Araminte mocht een bronzen medaille in ontvangst nemen voor een derde plaats in het eindklassement (Junior F). Later bleek echter een foutje in de uitslag, waardoor ze uiteindelijk 4e is geworden. Joy werd 8e en Amy 13e.

Jorin Barendsma en Jaylinn Dekker (Jeugd F), kwamen tijdens de laatste wedstrijd in actie. Er werd begonnen op het toestel vloer, waar Jorin helaas een val moest incasseren. Jaylinn was even de wegkwijt, maar ondanks dat maakten beide turnsters de oefening netjes af.

Zowel Jaylinn als Jorin lieten een verzorgde half in half uit op het toestel sprong zien. Op het toestel brug werden nette oefening geturnd.

De laatste oefeningen werden geturnd op de balk. Voor beide turnsters een toestel wat spanning oplevert. Jorin startte en toonde een stabiele oefening aan de jury. Jaylinn was wiebelig op dit toestel, waardoor zij ook helaas een val moest incasseren.

In het eindklassement behaalde Jaylinn een 9e plaats. Jorin werd 6e.

Op de vroege zondag mochten Myrthe de Vries en Meije Wolda de dag starten in de categorie Jeugd H. Ze begonnen stabiel op het toestel brug. Voor Meije was haar brugoefening goed voor een 4e plaats. Het tweede toestel, balk, zorgde voor de nodige zenuwen. Meije turnde strak, maar moest helaas een val incasseren. Myrthe turnde een nette balkoefening.

Door naar het toestel vloer, waar ze allebei in de training nog worstelen met de overslag, lukte het nu om tot staan te komen. Helaas moest Myrthe nog wel een val incasseren.

De turnsters sloten hun wedstrijd af op het toestel sprong, waarbij Myrthe twee mooie hoge overslagen liet zien, goed voor een 4e plaats. In het eindklassement eindigde Myrthe in een groot deelnemersveld op de 18e plaats en Meije op de 17e plaats.

Kaylee van Vilsteren en Faya de Vries mochten in de tweede wedstrijd deelnemen. Beide turnsters komen uit in de leeftijdscategorie Jeugd G.

Er werd gestart op het zenuwtoestel balk. Zowel Kaylee als Faya turnde een oefening, waarbij zij lieten zien hun zenuwen de baas te zijn.

De wedstrijd werd vervolgd op vloer. Oefeningen die zelfverzekerd waren en ook netjes uitgevoerd. Op de sprong liet Faya twee keer een goede overslag zien. Kaylee haar eerste sprong mislukte, maar sprong daarna nog een overslag. De laatste elementen werden geturnd op de brug. Beide een oefening doorgeturnd naar kunnen. In het eindklassement werd Kaylee .

19e. Faya werd knap 4e.

Tijdens de laatste wedstrijd van het weekend mochten Jildou de Vries (Jeugd F), Charlotte Smidt (Jeugd F) en Marleen Bouw (Senior F) hun kunnen tonen.

Jildou en Charlotte startten hun wedstrijd sterk op balk. Waar beide turnsters maximaal turnden. Op vloer turnden beide turnsters strak. Jildou straalde tijdens deze oefening op muziek. Charlotte was helaas de weg even kwijt, maar ging knap door. Op naar sprong waar ze beide twee keurige sprongen aan de jury toonden. Voor brug had Jildou flink wat zenuwen, maar tijdens haar wedstrijdoefening lukten alle elementen! Ook Charlotte liet een oefening naar kunnen zien. Overall werd Jildou netjes 10e en deed Charlotte zichzelf, op haar verjaardag, de 7e plek cadeau.

Het toestel brug was voor Marleen het eerste toestel. Zij turnde hier naar kunnen en liet een mooi geturnde oefening zien. Voor het toestel balk had Marleen behoorlijk wat zenuwen, dit was echter niet nodig. Ondanks een paar wiebels is zij knap op de balk blijven staan, goed voor de hoogste score in haar categorie. De wedstrijd werd vervolgd op vloer, waar Marleen straalde. Haar wedstrijd sloot ze af met twee sprongen. Waar de tweede sprong een nieuwe sprong was.

Het wedstrijd weekend werd met een zilveren medaille afgesloten. Deze mocht Marleen in ontvangst nemen.

In mei turnen een aantal turnsters een individueel Frieskampioenschap op de meerkamp. Daarnaast komen er ook een aantal van deze turnsters in actie tijdens het FK toestel in juni.