TWEEDE PLAATSINGSWEDSTRIJD WEDSTRIJD GROEP 5 TE HEERENVEEN

In Heerenveen kwamen in het weekend van 23 en 24 maart 15 turnsters in actie tijdens de tweede plaatsingswedstrijd wedstrijdgroep 5.

Chylène van Trappe en Eline Verbeek (Junior E) mochten het wedstrijdweekend startten. Vloer was het toestel waar zij op mochten beginnen. Zowel Chylène als Eline lieten een verzorgde oefening met mooie choreografie zien. Chylène had helaas wat pech, waardoor zij een eis miste. Eline haar oefening was goed voor een 2e plaats.

Op het toestel sprong werd er door beide turnsters naar kunnen gesprongen. De derde oefeningen werden geturnd op de brug. Eline overtrof haarzelf op dit toestel en turnde hier naar kunnen. Chylène turnde haar oefening helemaal door goed voor een 4e score op dit toestel.

In de laatste ronde werd er geturnd op de balk. Ook hier werd er goed geturnd en bleven zij beide op de balk staan. Eline mocht een 4e score op dit toestel noteren.

In het eindklassement behaald Chylène een 6e plaats. Eline werd knap 4e!

In de laatste wedstrijd op de zaterdag mocht Noa Westerveen (Senior D) haar kunnen tonen aan de jury. Noa startte haar wedstrijd stabiel op de balk. Helaas moest zij met de losse rol wel de balk vroegtijdig verlaten. Wel was deze oefening goed voor een 4e score en daarmee plaatsing voor een toestelfinale in juni.

Op de vloer toonde Noa voor het eerst een streksalto, wat naar kunnen werd uitgevoerd. Ook de rest van haar oefening zag er verzorgd uit.

De half in half uit en de overslag op het toestel sprong werden door Noa naar kunnen gesprongen.

Het laatste toestel was de brug. Noa turnde met een nieuw element toegevoegd, haar volledige oefening door.

Overall behaalde Noa een 6e plaats.

Zondag werd de dag gestart door het team uit Middenbouw 4. Het team bestaat uit Isa Postma, Esmee vd Schief, Saar Wieringa en Anouk vd Walle. Gezamenlijk werd er begonnen op de sprong. Allemaal werd er in de eerst sprong een half in half uit gesprongen. De tweede sprongen waren netjes en verzorgd.

Op het toestel brug werd er door ieder naar kunnen geturnd.

Ook op balk werd er verzorgd geturnd. Helaas moesten Isa, Anouk en Esmee de balk vroegtijdig verlaten.

Het laatste toestel was de vloer voor het team uit middenbouw 4. Er werden mooie elementen en stralende oefeningen geturnd. Helaas moest Saar een foutje incasseren op dit toestel.

In het eindklassement werden Isa, Esmee, Saar en Anouk 3e.

Tijdens de tweede wedstrijdronde kwam Denise (Junior D) in actie. Denise startte haar oefening op brug. Helaas ging dit niet zoals verwacht en moest zijn vroegtijdig de brug verlaten en liet hier door veel punten liggen. Wel lukte voor het eerst de zolendraai in haar oefening.

Op de balk turnde Denise voorzichtig. Echter bleef zijn wel hierdoor netjes op de balk staan.

Op de vloer turnde Denise vandaag naar kunnen.

De wedstrijd werd afgesloten met een half in half uit en een overslag op de sprong.

In het eindklassement behaald Denise een 10e plaats.

Het wedstrijdweekend werd afgesloten met het team middenbouw niveau 5. Myrthe Gerards, Eline vd Klijn, Lieke Hof, Ilse Haanstra, Doutzen Blommestijn en Ximena Hendrik starten hun wedstrijd op het zenuwtoestel balk. Helaas waren Eline, Lieke, Ilse en Ximena geen vriendjes met de balk en moesten de balk vroegtijdig verlaten. Doutzen en Myrthe wisten op de balk te blijven staan.

Op de vloer werden nette oefeningen geturnd.

Op de sprong maakten zij het even spannend tijdens het inspringen. Tijdens de wedstrijden werden er goede sprongen gesprongen.

De laatste oefeningen werden geturnd op de brug. Eline turnde hierop voor het eerst een salto. De andere turnsters toonden ook hun kunnen aan de jury en lieten net als Eline verzorgde oefeningen zien.

Het middenbouw 5 team werd 10e in het eindklassement.

In de andere baan turnde Amarins Elfring in de categorie jeugd E. Ze begon haar wedstrijd met een goede oefening op vloer, waarbij ze heel even haar oriëntatie kwijt was, wist ze zich goed te herpakken. Amarins vervolgde haar wedstrijd met twee prima sprongen. Het derde toestel, brug, zorgde de afgelopen wedstrijden nog voor de nodige problemen, maar vandaag lukte het Amarins om de oefening met volledig en zonder vallen te turnen.

Amarins sloot haar wedstrijd af met een stabiele balkoefening.

We sluiten het wedstrijd weekend af met een 8ste plaats voor Amarins.

In april, mei en juni komen een aantal van deze turnsters in actie op het FK meerkamp of FK toestel.