TWEEDE PLAATSINGSWEDSTRIJD MIDDENBOUW NIVEAU 7

Op zaterdag 9 maart was het in Nieuwehorne tijd voor de 2e plaatsingswedstrijd van niveau 7. Namens Arena kwamen 3 (combi)teams in actie.

In ronde 1 baan A kwamen Maya Faber, Maéla Wassenaar, Elza Mollinga en Roosmarijn vd Pol in actie. Helaas was Lizz Schoemaker geblesseerd geraakt, maar ze was wel aanwezig om haar teamgenootjes aan te moedigen.

Het team begon goed op het toestel brug met mooie oefeningen. Het tweede toestel, balk, zorgde voor de nodige spanning, maar het lukte de turnsters om de oefeningen goed uit te turnen. Op het derde toestel, de vloer, lieten de turnsters mooie loopsprongen en handstanden zien. Het team sloot hun wedstrijd af op het toestel sprong, waarbij door een deel nieuwe sprongen werden geturnd!

In het eindklassement eindigde dit team op een nette 4e plaats.

Gelijktijdig werd er in baan B geturnd door Elinn Jongman, Noor Mai en Nynke vd Veen. Zij vormden een combiteam samen met twee turnsters van Togido Noordwolde. Ook zij begonnen hun wedstrijd op het toestel brug, waarbij ze alle drie een mooie buikdraai lieten zien. Het tweede toestel, balk, zorgde voor het hele team voor de nodige spanning en het team moest enkele vallen incasseren. Ze vervolgden hun wedstrijd op het toestel vloer, waarbij ze alle drie een mooie radslag-arabier lieten zien. Het team sloot hun wedstrijd af op het toestel sprong, waarbij ze allemaal een handstandplat lieten zien.

In het eindklassement eindigde dit team op een nette 2e plaats, wat tevens voor doorstroming naar het Fries Kampioenschap heeft gezorgd.

In de tweede ronde kwam het derde team van Arena in actie. Dit team bestond uit Leila van Hazel, Doutzen van Burg, Hidaya Mai en Maartje Wanders. Waarbij ze de vorige wedstrijd wat pech hadden, turnden ze vandaag een stabiele wedstrijd. Ze begonnen hun wedstrijd op het toestel balk, waarbij er door iedereen een stabiele oefening werd geturnd. Het tweede toestel, vloer, verliep netjes, waarbij iedereen een mooie (radslag)arabier liet zien. Het team vervolgde hun wedstrijd op het toestel sprong, waarbij de handstandplat soms nog voor wat moeilijkheden zorgde. Ze sloten hun wedstrijd af met mooie brugoefeningen en hoge zwaaien!

Dit team eindigde in het eindklassement eveneens op een nette 4e plaats.

We kunnen terugkijken op een leuke wedstrijddag, waarbij er met elkaar veel plezier is gemaakt!