FRIES KAMPIOENSCHAP JUNIOR E & SENIOR D

In Drachten werd op zaterdag 20 april het Fries Kampioenschap van de turnsters uit wedstrijdgroep 5 geturnd. Chylène van Trappe en Noa Westerveen wisten zich namens Arena te plaatsen voor deze wedstrijd.

Chylène kwam als eerst in actie in Junior E. Zij startte haar wedstrijd op het zenuwtoestel balk. Echter was hier weinig van te zien en turnde zij een verzorgde oefening. Goed voor een 3e score. De vloeroefening van Chylène werd naar kunnen geturnd (9e). Op het toestel sprong liet zij een goed gesprongen half in half uit zien wat beloond werd met een score van 11.000 (6e). Chylène sloot haar wedstrijd af met een goed door geturnde oefening op brug (9e). In het eindklassement werd zij knap 6e.

In de categorie Senior D, nam Noa deel. Noa startte haar wedstrijd stabiel op balk. Helaas moest zij wel vroegtijdig het toestel verlaten (8ste). Zij vervolgde haar wedstrijd op vloer. Dit ging niet helemaal zoals gepland, maar dat liet Noa niet merken en straalde haar gehele oefening (6e). Op het toestel sprong werd er naar kunnen een half in half uit met een goede

landing getoond. Zij noteerde een 5e score op dit toestel. De laatste oefening werd geturnd op de brug. Helaas lukte de zolendraai niet naar wens (8ste). Ondanks dat turnde Noa haar oefening wel netjes uit. Noa werd 8ste in het eindklassement.

Op 25 mei vind het volgende Fries Kampioenschap plaats in Wolvega. Arena zal ook deelnemen aan deze wedstrijd.