FK INDIVIDUEEL MIDDENBOUW NIVEAU 4, SUPPLEMENT G & F

In Wolvega werd dit op zaterdag 25 mei door turnsters uit niveau 4, Supplement G & F geturnd. Anouk vd Walle, Faya de Vries, Jorin Barendsma, Charlotte Smidt en Marleen Bouw wisten zich te plaatsen voor dit Fries Kampioenschap.

In eigen huis, kwam Anouk vd Walle als eerste in actie. Anouk turnt in Middenbouw niveau 4. Zij startte haar wedstrijd op zowel brug als balk erg stabiel en liet verzorgde oefeningen zien. Op het toestel vloer, had Anouk wat zenuwen voor de flikflak. Ondanks dat liet zij deze wel tijdens haar oefening aan de jury zien. Anouk sloot haar wedstrijd af met een overslag en half in half uit op de sprong. In het eindklassement, waar de scores erg dichtbij elkaar lagen, werd zij 8ste.

Faya de Vries (Jeugd G) mocht in wedstrijdronde 3 in actie komen. Faya turnde haar oefening op brug goed door en liet een nette oefening zien.

Op balk turnde Faya haar oefening met weinig wiebels. Helaas moest zij wel de balk vroegtijdig verlaten. Op het toestel vloer, turnde zij naar kunnen. Voor het laatste toestel had Faya de meeste spanning. Maar ondanks de spanning sloot zij haar wedstrijd goed af met een mooie overslag. Faya eindigt op een 17e plaats.

In de laatste wedstrijdronde kwamen Jorin Barendsma en Charlotte Smidt (Jeugd F) in actie. Marleen Bouw turnde op de andere baan in Senior F.

Jorin Barendsma en Charlotte Smidt startten de wedstrijd op het toestel sprong. Jorin liet zien goed geoefend te hebben op de half in half uit en liet een mooie sprong zien. Ook Charlotte had weer haar springbenen meegenomen en liet een verzorgde half in half uit zien. Op het onderdeel brug maakten beide turnsters het erg spannend. Ze moesten dan ook allebei een val incasseren. Op het onderdeel balk werden er oefeningen naar kunnen geturnd. Charlotte wist zich knap te herpakken na een lelijke val tijdens het inturnen. Zowel Jorin als Charlotte moest de balk één keer vroegtijdig verlaten, maar turnde de rest van de oefening goed uit.

Jorin en Charlotte mochten hun wedstrijd afsluiten op vloer. Jorin straalde tijdens haar oefening en Charlotte wist haar gehele oefening goed door te komen. Beide meiden turnden op dit onderdeel naar kunnen. In het eindklassement werd Jorin 11e en Charlotte 12e.

Marleen Bouw mocht starten op het toestel vloer. Zij liet een mooie oefening met veel uitstraling zien. Op het toestel sprong, toonde Marleen voor het eerst een half in half uit aan de jury, wat beloond werd met een mooie score. Zij vervolgde haar wedstrijd goed op brug. Ook op balk turnde zij goed, maar moest helaas wel een val incasseren op dit toestel. Omdat de andere turnsters uit Marleen haar categorie ook allemaal een val hadden, stond alles weer gelijk. Dit zorgde voor een welverdiende plek op het podium. Marleen mag zich Fries Kampioen noemen in Senior F en ging met een gouden medaille naar huis.