CLUBKAMPIOENSCHAPPEN 2024

Op zaterdag 26 mei stonden de jaarlijkse clubkampioenschappen van onze vereniging op het programma.

De dag werd gestart met de diplomering van het nijntje beweegdiploma voor de jongste leden van onze vereniging. Ongeveer 20 peuters en kleuters lieten hun vaardigheden zien passend bij het nijntje beweegdiploma. Iedereen ging uiteindelijk naar huis met een mooi diploma en een leuke bellenblaas.

Het verenigingsdiploma was er voor:

Ilse Schokker, Norah Fiolet, Karlijn Boltjes, Aron van Gelder, Thijs de Jong, Suus Bakker en Owen van der Vegt.

Het nijntje beweegdiploma 1 is behaald door:

Owen Staalsmid, Jens Faro, Arnoud van den Berg, Levey Koopman, Fleur van der Voort, Milou Woudstra, Leon van Gelder, Luuk Schokker, Aziz Ibesh, Wilma Ibesh en Jenthe Kox.

Het nijntje beweegdiploma 2 is behaald door:

Emiliya Hrykorieva, Laima Koopmans, Elsa van der Vegt, Divani Fiolet, Lieke Faro en Hugo de Jong.

Na de uitreiking van de beweegdiploma’s was het de beurt aan de turnsters. Maar liefst 89 turnsters hadden zich opgegeven om te strijden voor de titel clubkampioen. In vier categorieën was het mogelijk om deze titel te behalen:

– Recreatie – niveau 11, 10 en 9

– Onderbouw: niveau 8, 7, 6, 5 en 4

– Middenbouw: niveau 8, 7, 5, en 4

– Bovenbouw: supplementen H, G, F, E en D

Elke turnster werd uiteindelijk beloond met een mooie medaille. De clubkampioenen mochten een wisselbeker en een herinneringsbeker in ontvangst nemen.

In de recreatie kwamen veel turnsters voor het eerst in actie op een echte wedstrijd. In de niveau 11, 10 en 9 lieten zij hun kunsten aan de jury zien. Alle turnsters hebben mooie oefeningen laten zien en werden beloond met mooie scores.

In niveau 11 mocht Amarins Wilkens naar voren komen voor de derde plaats, Emma Scholten werd tweede en Leanne Kuperus behaalde de hoogste score in dit niveau en mocht op het hoogste podium plaatsnemen.

In niveau 10 was de derde score geturnd door Maureen Plat, de tweede prijs was er voor Julia Dijkstra. Merida Faber werd in dit niveau eerste.

In het hoogste niveau van de recreatie, niveau 9, mocht Rosan Plat de derde prijs op halen. De tweede score werd behaald door Isa Gouma. Leya Vaartjes werd eerste in dit niveau.

Bij het opmaken van het overall klassement bleek dat Leya Vaartjes zich dit seizoen clubkampioene mag noemen bij de recreatie. Leya kreeg voor deze categorie de wisselbeker uitgereikt.

Na de wedstrijd van de recreatie was het de beurt aan de onderbouw turnsters. Er werden veel medailles uitgereikt door de veelheid van niveaus in deze leeftijdscategorie.

In niveau 8 werd Yill Schoemaker derde, Lien Anbeek tweede. Maura mocht plaatsnemen op het hoogste podium. Haar scores waren goed voor de eerste plaats.

In niveau 7 was de derde score geturnd door Yosra Maï. Jennifer Tietema mocht naar voren komen voor de tweede prijs. Vive de Vries werd eerste in deze categorie.

In niveau 6 deden Livia Hofma, Syrou Wassenaar, Liz Strampel en Puck Bekhof mee. Puck werd vierde, Liz werd 3e, de tweede prijs was er voor Syrou en Livia mocht op het hoogste podium plaatsnemen om de eerste prijs in ontvangst te nemen.

Jasmijn Hankel nam deel aan de clubkampioenschappen in niveau 5. Zij was de enige onderbouw turnster in dit niveau en mocht dan ook de eerste prijs in ontvangst nemen. Jasmijn heeft veel nieuwe elementen laten zien wat dan ook zorgde voor hele mooie scores.

Ook Selah Best was de enige turnster in haar niveau. Zij deed mee in niveau 4. Selah liet erg strakke oefeningen zien. Helaas moest zij de balk één keer vroegtijdig verlaten. Selah mocht net als Jasmijn ook plaatsnemen op het hoogste podium en een mooie gouden medaille in ontvangst nemen.

Bij het opmaken van het overall klassement bleek dat Maura Koning zich dit seizoen clubkampioene mag noemen bij de onderbouw. Ook Maura kreeg voor deze categorie de wisselbeker uitgereikt.

Vervolgens was het de beurt aan de turnsters uit de middenbouw. Dit seizoen werd er geturnd in de niveaus 8, 7, 5 en 4.

Er werden opnieuw mooie oefeningen getoond, met voor een aantal turnsters ook nieuwe doelen die behaald werden.

In niveau 8 was er een derde prijs voor Alysha Boek, een tweede prijs voor Benthe de Vries en de eerste plaats werd behaald door Viënna Jonker.

In niveau 7 was het Nynke van der Veen die de derde prijs op mocht halen, Maya Faber werd tweede. Het hoogste podium werd beklommen door Elinn Jongman.

In niveau 5 mocht Ilse Haanstra naar voren komen voor de derde prijs, Ximena Hendrik werd tweede en Myrthe Gerards behaalde de hoogste score in deze categorie.

In niveau 4 deden Esmee van der Schief, Isa Postma, Saar Wieringa en Anouk van der Walle mee. Saar mocht een medaille in ontvangst nemen voor de vierde plaats, Esmee werd derde, Isa mocht naar voren komen voor de tweede prijs en Anouk werd eerste.

Anouk van der Walle mag zich ook clubkampioene noemen bij de Middenbouw.

In de laatste ronde van deze clubkampioenschappen was het de beurt aan de turnsters uitkomend in de bovenbouw supplementen H, G, F, E en D.

In supplement H deden 7 turnsters mee. Voor sommige turnsters was het zelfs een eerste echte wedstrijd. In deze categorie werd Esther Elferink derde, Myrthe de Vries tweede en Feline eerste.

Faya de Vries, Emma Matser, Britt van der Veen en Kaylee van Vilsteren kwamen uit in supplement G. Helaas moest Kaylee de wedstrijd op een vervelende wijze verlaten door een lelijke val van de brug. We wensen haar veel beterschap toe!

Emma mocht naar voren komen voor de derde prijs, Britt kreeg een zilveren medaille omgehangen en Faya turnde zich naar het hoogste podium en mocht een gouden medaille in ontvangst nemen.

In supplement F deden 7 turnsters mee. Er werden veel mooie oefeningen laten zien waardoor de uitkomst extra spannend was. Joy Prins turnde zich naar een score van 41,300, goed voor de derde plaats. Charlotte Smidt werd tweede met een score van 41,500. Jorin mocht op het hoogste podium plaatsnemen en ontving een gouden medaille voor een score van 42,300.

Ook in supplement E waren Amarins Elfring, Chylène van Trappe en Eline Verbeek erg aan elkaar gewaagd. Ook dit was terug te zien in de totaalscores. Amarins werd derde met een score van 40,350. Chylène mocht een zilveren medaille in ontvangst nemen en behaalde een score van 40,550. Eline werd eerste in dit niveau met een score van 40,650.

In het hoogste supplement dat geturnd wordt bij onze vereniging, supplement D, werd er geturnd door Noa Westerveen en Denise Klijnstra. Beide turnsters hadden een aantal foutjes waardoor ze erg aan elkaar gewaagd waren. Noa en Denise hadden zich voorgenomen gedeeld eerste te worden en dat lukte bijna. Denise werd tweede met een score van 38,000. Noa werd eerste met een score van 38,050.

De clubkampioene in de bovenbouw van dit seizoen is Jorin Barendsma. Zij mocht dan ook de wisselbeker in ontvangst nemen.

We zijn trots op alle turnsters en de oefeningen die wij gezien hebben. Het was een geslaagde, gezellige en vooral sportieve dag! Iedereen die ons geholpen heeft om deze clubkampioenschappen tot een succes brengen: heel erg bedankt! Wij hebben genoten. Op naar de volgende clubkampioenschappen. 💙🤸‍♂️🤍